Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ρυθμός πόλης…

Πρωινό στο μεγάλο ίδρυμα. Μιας και τα πάντα είναι θέμα πολιτικής, και δυστυχώς, η απόλυτη πλειοψηφία δεν έχει εξασφαλιστεί. Φυσικά, άγνωστο αν θα επιτευχθεί. Ευκταίο, αλλά άγνωστο. Ζήτημα ισορροπίας δυνάμεων…
Τρίχα στο γλυκό! Μα που βρέθηκε εκεί; Θα την έφερε ο πελαργός! Και πόσο άδικο να αισθάνεται άσχημα μια νοικοκυρά επειδή βρέθηκε μια τρίχα στο γλυκό; Τί πιο φυσιολογικό, κι όμως, δύσκολα ελαφραίνεις την ατμόσφαιρα κι αποτραβάς την προσοχή και τη σκέψη της από «το συμβάν». Ένεκα της περιπτώσεως. Δεν έγινε όμως και τίποτε, σιγά την περίπτωση!
Η διαδρομή προς το φυντανοτροφείο άνετη. Παρότι η έξοδος της πόλης είχε περισσότερη από την αναμενόμενη κίνηση για τέτοια ώρα. Μειδίαμα στα χείλη από το συμβάν της προηγούμενης ώρας. Ανάμεικτη στενοχώρια και διάθεση για ξεκαρδιστικό γέλιο. Φυσικά, για μια ακόμη φορά, η εθνική οδός είχε τις μισές λωρίδες κατειλημμένες από… έργα! Πότε ξεκίνησαν αλήθεια τα έργα «ανακατασκευής» και «επιδιόρθωσης» των κακοτεχνιών; Εδώ και δυο-τρία χρόνια πάντως η κατάσταση είναι μόνιμη: εκτελούνται έργα! Στρώσε, ξαναστρώσε, άλλαξε το τοιχίο, βάλε δέντρα, βγάλε δέντρα, αποφασίστε επιτέλους!
Οι βάρκες στο φυντανοτροφείο κουνιόνταν! Εξακριβωμένα. Είχε και αέρα άλλωστε! Τα φυντάνια απόντα, δικαιολογημένα φυσικά, αφού «ο γολγοθάς» τους ξεκινά από Δευτέρα. Γραμματέας στα πρόθυρα εγκεφαλικού. Πρόεδρος έξαλλος για… έλλειμμα υπογραφών! Μα φυσιολογικό είναι εδώ που τα λέμε, όταν καθυστερεί κάτι, νομοτελειακά ο χρόνος καθυστέρησης των επακολουθούμενων αυξάνει γεωμετρικά! Και είναι φυσιολογικό κάτι κάποια στιγμή να καθυστερήσει, δεν έγινε και τίποτε. Εκτός και αν είμαστε τυπολάτρεις βεβαίως βεβαίως…
Ταχύτατη αναχώρηση απ’ την «εμπόλεμη ζώνη». Άλλωστε η υπόθεση ήταν δουλειά ενός τετάρτου και μόνο. Όσο να εξακριβωθεί αν κουνιούνται οι βάρκες δηλαδή! Παράλογο από μόνο του… Βόλτα δίπλα στην ηλιόλουστη θάλασσα, κουτσομούρα και ουζάκι πλάι στην παραλία. Έτσι, για να ακυρωθεί ο παραλογισμός της μετάβασης στο φυντανοτροφείο «για ψύλλου πήδημα»! Μα να βρεθεί τρίχα στο γλυκό; Μα να μην ξεκολλάει το μυαλό από το συμβάν; Ξεκαρδιστικό μα και στενάχωρο ε; Χμφφφτττττ!
Βραδινή επιστροφή, και η μέρα έπρεπε να κλείσει με συμβάν, όπως ακριβώς και ξεκίνησε! Φρόντισε γι’ αυτό το… περιστέρι· όχι, δεν ήταν πελαργός αυτή τη φορά! Δεν είναι να περπατάς ή να αποβιβάζεις επιβάτες κάτω από δέντρα… Καλοταϊσμένα τα πουλιά σήμερα!!!
Μα τόση αναστάτωση για μια τόση δα τριχούλα;;;
Καλό φθινόπωρο! :)