Τρίτη, 7 Ιουνίου 2005

Τί ζητάς στην ζωή σου; Τί ψάχνεις;

Ο κάθε άνθρωπος ψάχνει την Ιθάκη του, όμως εσύ πού την τοποθετείς;
Γεννιέσαι, μεγαλώνεις, επιδιώκεις. Θέτεις στόχους, τους κυνηγάς. Άλλους τους πιάνεις, άλλους δεν τους φτάνεις και άλλους τους προσπερνάς.
Έφτασες ποτέ σου σε κανέναν; Κατάφερες να βρεις την Πηνελόπη να περιμένει να σε ανταμείψει για το μακρύ αγώνα σου;
Μήπως έχεις χαθεί μέσα στις ίδιες τις αναζητήσεις σου και ψάχνεις μάταια να βρεις μια Ιθάκη, χωρίς να παρατηρείς ότι την έφτασες;
Μήπως, μέσα από την ανησυχία σου, κατάφερες απλά να ζητάς πάντα το αντίθετο από αυτό που πετυχαίνεις;

«Θέλω να καθίσω να ξαποστάσω,
αλλά με κουράζει ακόμα και η ιδέα γιατί θέλω να περπατάω,
θέλω να σηκωθώ να περπατήσω αλλά κουράστηκα και θέλω να ξαποστάσω
»

Τί ζητάς στην ζωή σου; Τί ψάχνεις;
Μέσα στην ύβρη των επιδιώξεών σου κρέμεται η ίδια σου η τιμωρία. Ποτέ δεν θα ησυχάσεις γιατί πάντα αποζητάς ότι δεν έχεις. Τα πάντα πεθαίνουν γύρω σου γιατί εσύ δεν τους δίνεις σημασία, δεν τα πιστεύεις, δεν τα ενστερνίζεσαι. Ακόμα και ο θεός ο ίδιος πεθαίνει χωρίς πιστούς, πόσο μάλλον η μικρή σου πραγματικότητα.

Μην με παρεξηγείς, ποτέ δεν σου είπα να μην επιδιώκεις. Η ζωή είναι πολύ πεζή χωρίς ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ. Όμως ο δρόμος είναι μακρύς για να τον απολαύσεις. Μέσα από αυτόν βρίσκεις την Ιθάκη σου και όχι πάνω στο χάρτη, μια ακόμα απλή συντεταγμένη που θες να προσεγγίσεις. Αλλοίμονο γιατί τότε κυνηγάς την χίμαιρα. Αυτή θα σε κατασπαράξει, δεν ανέχεται καν να την ονειρευτείς.

Το όνειρο γίνεται εφιάλτης και όσο γλυκός κι αν είναι, όταν ξυπνήσεις, αν σε αφήσει να ξυπνήσεις, θα σου αφήσει την εφιαλτική πικρία του άδειου δρόμου, του κενού.

Τί ζητάς στην ζωή σου; Τί ψάχνεις;

Ονειροφαντασίες χιμαιροκυνηγού………