Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2005

Καλή τύχη

Κάθε πρωί σηκωνόσουν με δύναμη. Άδραχνες την μέρα. Περισσότερο από τον καθένα μας. Δημιουργούσες, έφτιαχνες. Γλυκομίλητος, χιουμορίστας, καυστικός. Πάντα θα φρόντιζες να μην στενοχωρήσεις κανέναν.

Ανέστησες δύο παιδιά και πάλεψες με κάθε τρόπο να φέρεις το πρώτο πίσω από τον κατήφορο. Δεν έφταιξες, αλλά συνετέλεσες χωρίς να το θες σε αυτόν. Και πάλι όμως, ακόμα και στο πιο δύσκολα δεν το έβαλες κάτω. Και κέρδισες τον γιό σου πίσω. Του έδωσες για δεύτερη φορά ζωή.

Φρόντιζες πάντα να μου κάνεις κάθε χατίρι. Λίγο η αγάπη, λίγο η υποχρέωση που αισθανόσουν. Καμιά υποχρέωση. Όσο αγαπούσες σε αγαπούσαν και τον αγαπούσαν. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να σε αφήσουμε μόνο στον αγώνα σου.

Σήμερα ξεκινάς έναν άλλο αγώνα. Δεν το ήξερες, δεν το είχες καταλάβει, το έμαθες κατά τύχη ότι ο καρκίνος σου τρώει τα σωθικά. Ευτυχώς είναι νωρίς, αν και ήδη αρκετά αργά. Καλό δρόμο. Καλό αγώνα. Η οικογένειά σου σε χρειάζεται, το βαφτιστήρι μου σε χρειάζεται.

Ελπίζω το βράδυ να μάθω θετικά νέα. Αν και θα είναι πολύ νωρίς, το ξέρω.

Αν αγωνιστείς όμως με το πείσμα που έδειξες στην ζωή σου τίποτε δεν μπορεί να σε νικήσει. Ούτως ή άλλως είσαι ήδη νικητής.

9 σχόλια:

  1. Ελπίζω να γίνει ένα θαύμα και ο νονός σου να γίνει καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νά'σαι καλά. Δεν είναι νονός μου (και οι δύο νονοί μου έχουν φύγει εδώ και χρόνια). Είναι παππούς του αναδεχτού μου και θείος μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχές και ΚΟΥΡΆΓΙΟ σε όλους σας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλη δυναμη.

    Κατι τετοιες στιγμες συνειδητοποιουμε ποση δυναμη εχουμε.

    Εμεις δημιουργουμε το θαυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλές ευχές για ανάρρωση. Για να μην ξεχνιόμαστε και να μην γυρίζουμε την πλάτη μας στα πραγματικά θηρία (λιοντάρια) κλπ. που πολλές φορές μας παραμονεύουν σε κάθε βήμα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εύχομαι ναναι ένα εμπόδιο που θα ξεπεραστεί γρήγορα.
    κάτι τέτοιες στιγμές διαπιστώνουμε πόσο εύθραυστοι είμαστε πραγματικά και πόσο αξία έχει η κάθε μας μέρα και η κάθε μας στιγμή.
    και πόσο καιρό αναλώνουμε σε ανούσια πράγματα που τζάμπα μας στεναχωρούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και είναι δύσκολο να δείχνεις καλά όταν μαθαίνεις τέτοια νέα, αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να πιστεύετε όλοι σας πως θα γίνει καλά. Όχι να τρέφετε ψευτόελπίδες αλλά πράγματι να το πιστεύετε. Εκείνος θα το καταλαβαίνει αυτό και θα μπορέσει να προχωρήσει με περισσότερη δύναμη. Βοηθείστε τον να βγάλει τον υπεράνθρωπο από μέσα του και να δημιουργήσει το θαύμα όπως είπε η Νίνα.
    Καλή τύχη και κουράγιο σε όλους σας, και προπαντώς σε εκείνον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια του πολλά και εσύ να τον χαίρεσαι και να τον αγαπάς τώρα που χρειάζεται την αφοσίωσή σου πάνω απο όλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και από μένα, και κουράγιο. Και από την δική του πλευρά αλλά και από την δική σου και αυτών που τον αγαπάνε, για την δύσκολη δοκιμασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...