Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Ρετρορητορικός…

Μη δίνεις σημασία, να δω αν το γράφει ήθελα… Μέχρι προχτές θα κατέληγε σε κάτι σαν «Ρετοητοικός» ή κάποιον άλλο συνδυασμό τέλος πάντων… Τι σου κάνει τελικά ένα γράμμα!
Η πιο ελπιδοφόρα από τις διπλωματικές μπροστά μου, το ίδιο και το αυριανό μάθημα. Διπλωματική – Μάθημα, Διπλωματική – Μάθημα. ΟΥΦ δύσκολη απόφαση, ας χαζολογήσουμε λίγο μέχρι να αποφασίσουμε. Τουλάχιστον αυτή έχει μια ποιότητα…
Ανατρίχιασα όταν διάβασα σε μια άλλη ότι «η βιομάζα είναι η παραγωγή ενέργειας από οργανικές ύλες»
Το κακό είναι ότι μετά διάβασα κάτι παρόμοιο και αλλού, κάπου στο δίκτυο - σε κείμενο που φιλοδοξούσε να έχει επιστημονικό χαρακτήρα, δεν θυμάμαι… χτες νομίζω. Αρχίζω να πιστεύω ότι στο μέλλον τα προβλήματα επικοινωνίας θα ενταθούν, δεν θα υπάρχει καν εργαλείο – να βάζαμε στην γλώσσα ένα ISO ρε παιδί μου; Ένα κάτι τοις τέλος πάντων που να είναι και της μόδας μπας και πιάσει…
Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι δόκιμο να δίδεται έτσι ελεύθερα βήμα σε τέτοιες προτάσεις. Πόσο κακό κάνει αντί καλού; Πόσοι «μη-γνώστες» θα διαβάσουν το κείμενο, δεν θα ασχοληθούν καν να ετυμολογήσουν την λέξη «βιομάζα» - δεν θέλουν, δεν μπορούν πιθανότατα - και στην συνέχεια θα το θεωρήσουν δεδομένη γνώση. Πόσοι θα την πατησουν με «άλλα» τέτοια «κείμενα»; Και ύστερα άντε να συνεννοηθείς.
«Βιομάζα είναι η μάζα που προέρχεται από βιολογικές ύλες. Είναι μάζα αποτελούμενη από οργανικές ενώσεις αλλά δεν είναι όλες οι οργανικές ενώσεις βιομάζα. Η βιομάζα μπορεί με κατάλληλες διαδικασίες να παράξει ενέργεια αλλά δεν είναι η παραγωγή ενέργειας. Η παραγωγή ενέργειας από βιομάζα ονομάζεται…. Παραγωγή ενέργειας από βιομάζα….»
Μπας και συνεννοηθούμε. Που δεν το βλέπω δηλαδή. Η συνεννόηση άλλωστε θέλει συνομιλητές, όχι ανεξάρτητους ομιλητές… Θέλει και την ίδια γλώσσα. Όχι ιδιότυπη γλωσσική βαβέλ σαν την σημερινή. (Μα πως είναι δυνατόν να δίδεται βήμα έτσι άκριτα... συνεχίζω να προβληματίζομαι…)
Μην πούμε για σύνταξη ε; Υπάρχουν προτάσεις που κάνεις 5 λεπτά να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής. Μετά ψυλλιάζεσαι ότι κάπου πρέπει να ξέχασε το αντικείμενο… 3 παραγράφους πιο πάνω πχ… E έκανε και ένα ανακατεματάκι αλλά μην δίνεις σημασια... (για μιάμιση γραμμή πρόταση μιλάμε ε;)
Πφφφφτ…
Άντε τώρα να διαλέξεις ανάμεσα σε διπλωματική και μάθημα, όταν ο ήλιος λάμπει σε έναν αττικό ουρανό και ενώ έχεις αρχίσει να μυρίζεις την άνοιξη. Δύσκολη απόφαση… Προτιμότερη ίσως μια μικρή βόλτα στη φύση, να πάρει και λίγο μπρος το σώμα και το πνεύμα βρε αδερφέ και μετά αποφασίζεις… (λέμε τώρα...)
Άλλωστε νους υγιείς εν σώματι υγιεί λέει, αν και το τελευταίο έχει ξεχαστεί προ πολλού. Δεν βολεύει άλλωστε τη στοχοθεσία της σύγχρονης κοινωνίας… Το απόγευμα κηδεύεται ένας 36άρης από έμφραγμα… Αυτό βολεύει φάινεται…
{Κουτί -και όχι μόνο- σταθερό και σιωπηλό... :(}

8 σχόλια:

  1. αλήθεια τώρα βρε darthiir με τόσα σκουπίδια εσύ μυρίζεις άνοιξη;;;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χεχεχε!
    (πάλι τρώει γράμματα, λέμε!!!)
    :p

    η άνοιξη μυρίζει, οκ -αλλά είσαι σίγουρος ότι δεν είναι "άρωμα" αυτό που μυρίζεις;

    «η βιομάζα είναι η παραγωγή ενέργειας από οργανικές ύλες»…για όνομα! Κι εγώ το είδα το λάθος - χμμμμ......
    (στενοχωριέμαι, όμως..)

    ---Άρχισες τις βόλτες στη φύση! (χεχεχε)

    (υπομονή με το κουτί, λέμε -ξεκόλλα, δεν έχει σήμα!)
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον "τούρκο" κι αν τον πλύνεις το σαπούνι σου χαλάς!
    Κάτω από την μπάρα εσύ!
    σμακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι σημαίνει Ρετρορητορικός?????? :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλενάδα...!!!!
    :pp
    (αυτό με την ορολογία... χμμμ...μήπως μας βγει σε καλό, τελικά!)
    (κι εγώ έχω αρχίσει και το σκέφτομαι..!)
    ;)

    σμακ!
    (προσοχή στις μαργαρίτες! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. α, και το δικό μου "νέο" μέλος, "τούρκος" είναι!!!!

    (περιμένω να δω τι θα τρώει...!)
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιας και θα είναι πιο μεγάλος, μάλλον θα τρώς 2 γράμματα μαζί...
    Ρο και Ταυ πχ...

    Ρεοηοικος...

    :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ... βαχ...αφού μπαίνουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και με βαθμολογία κάτω από τη βάση, μην έχετε την απαίτηση να ξέρουν ΚΑΙ ελληνικά!
    ;-)
    ΡΡΡ=ρερητόρευκα το ρερητορευμένον ρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...