Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ψόφιο σπουργίτι

Από μακριά φαινόταν σαν σκόνη, αφάνα μαυρίλας που είχε μαζευτεί δίπλα στον τοίχο. Πλησιάζοντας όμως μπορούσες να διακρίνεις πως ήταν ένα σπουργίτι. «Ξαπλωμένο» ανάσκελα. «Αποστεωμένο». Η αποσύνθεση είχε αρχίσει προ καιρού. Ακόμα και την επόμενη μέρα το σπουργίτι ήταν στο ίδιο σημείο. Ψόφιο. Ακίνητο.
Λίγα μέτρα πιο κάτω, αρκετά μάλλον, σχεδόν ένα διάδρομο μετά, ένα φίδι ακούστηκε πως έκανε βόλτες. Κάποιος το σκότωσε. Μπορεί να ήταν και οχιά είπαν. Αυτοψία έδειξε… απλό φιδάκι. Η ουρά κουνιόταν ακόμη και έσπερνε τον πανικό στο μεγαλύτερο μέρος των περαστικών. Ένα απλό φιδάκι! Που κανείς δεν είχε το «θάρρος» ή την εξυπνάδα να μετακινήσει. Ο πανικός δεν ήταν μέσα στο «πείραμα». Με μια κόλλα χαρτί το «επικίνδυνο» πλάσμα απομακρύνεται άμεσα από το «πέρασμα».
«Θα μας φάνε τα φίδια και τα ποντίκια», είπε κάποιος.
Αυτό είναι σίγουρο. Ειδικά για τα ποντίκια, σκοτώνετε τα φίδια αφού!
Αλλά το σπουργίτι παραμένει στη θέση του. Νεκρό.
Και θα παραμείνει για καιρό εκεί, παρότι μέσα σε δύο εβδομάδες θα περάσουν από πλάι του πάρα πολλά φυντάνια. Αφού δεν υπάρχουν καθαρίστριες. Ποτέ δεν υπήρχαν στην πράξη. Γι’ αυτό εδώ και χρόνια κυκλοφόρησε η φήμη πως «Θα μας φάνε τα φίδια και τα ποντίκια». Από τότε που αποφασίστηκε να δίδεται ο καθαρισμός εργολαβία σε εταιρίες «δανεισμού» προσωπικού. Ένα τετράωρο το πρωί αρκεί – και μόνο μέσα στο εξάμηνο. Δεν είμαστε για έξοδα. Γι’ αυτό άλλωστε προτιμήθηκαν αυτές οι εταιρίες. Μπορούν να προμηθεύουν προσωπικό «ημιαπασχόλησης». Λες και γίνεται να διατηρηθεί καθαρός ένας χώρος που καθημερινά περνάνε από εκεί μερικές χιλιάδες άτομα, αν δεν έχει συνεχή παρουσία καθαριστών και τεχνικού προσωπικού.
Όμως εμείς δεν είμαστε για έξοδα. Έχουμε πείσει και τους πολίτες ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να ελαττωθούν. Να είμαστε συνεπείς λοιπόν στις διακηρύξεις μας. Τί κι αν τα παιδιά μας κάνουν μάθημα παρέα με κουφάρια, φίδια, ποντίκια και κατσαρίδες;
Οι εξαγγελίες των υπουργών και πολιτικών στην τηλεόραση, με αφορμή τη γρίπη των χοίρων, αρχίζουν να γενούν το γέλωτα. Παραπέμπουν σε άλλο κόσμο. «Δανεισμένες καθαρίστριες» θα διατηρούν επί «εικοσιτετραώρου» τα σχολεία καθαρά! Η λογική περισσεύει.
Ψόφια κοινωνία.
Καλή χρονιά (;)

7 σχόλια:

  1. Α, καλά... εμάς ήδη, η πρώτη παραγγελία για τα απολύτως απαραίτητα, έφτασε στα 900 euros!!! Όσο για την καθαριότητα στα σχολεία... Χμ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι όλα βάση σχεδίου για επιστροφή στη φύση. Αυτό δε λέμε ότι μας λείπει; Οι πολιτικοί μας σκέφτονται πολύύύ μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και να μη μεινει το ψοφιο και να μυρισει να δεις τι εχει να γινει
    ορνια παντου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το βρήκα.
    Να ελαττώσουμε τους πολίτες βρε !
    (παρεπιπτόντως το κάρφωσα πως έκανες δίαιτα χε χε χε )
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα το πω, κι ας θυμώσει κόσμος!
    Σίγουρα, με δανεικές καθαρίστριες, δουλειά δεν γίνεται.
    Γίνεται όμως με τις μόνιμες;
    Όπου υπάρχουν ή υπήρχαν -μέχρι να μεταταγούν σε θέσεις διοικητικού προσωπικού- τέλος πάντων;

    (Το κατάλαβα.
    Το θέμα σου είναι ότι χωρίς χρήματα ούτε για τα στοιχειώδη, πώς να δημιουργήσεις έργο.
    Δεν διαφωνώ.
    Δίνω όμως και μια άλλη διάσταση. Μήπως και τα λεφτά που διατίθενται, πιάνουν τόπο; )

    Sotiris K.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/9/09 9:05 μ.μ.

    ελα τωρα! το σπουργιτι περιμενε στωικα την νεκροτομη του και το φιδι ηταν δακτυλος ιδιωτικου πανεπιστημου! Τι ειναι αυτα που λετε αγαπητε καμηλιερη! Ψιλα γραμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ σπάταλους σας κόβω Σοφάκι…
    Για πιάστε σφουγγαρίστρα τώρα γιατί καθαρίστριες τον άλλο μήνα, το κονδύλι τέρμα..

    Αυτό δεν το είχα σκεφτεί Κιτσομήτσε μου…
    Ρε λες;;;

    Το παράξενο βρε σκώληξ μου είναι πως δεν είδα ούτε μυρμήγκια αλλά ούτε εσάς εκεί!
    Λες να ξέρετε κάτι παραπάνω;

    Εγώ λέω να τους εξαφανίσομεν για να τελειώνουμε δημητρούλα μ’

    Το κακό είναι πως άμα μπλέξεις με συμφεροντολόγους και ρουσφετολόγους Σωτήρη μου, δε γλυτώνεις, έχεις δίκιο. Αλλά οι κακοί πολίτες δεν είναι αιτία για εκμαυλισμό των κοινωνικών οργανωτικών δομών.
    Θες όμως άλλη μια διάσταση; Κακές οι καθαρίστριες γιατί γίνονται άχρηστοι διοικητικοί. Ας ελαττώσουμε τους κηφήνες του δημοσίου. Απολύουμε τις καθαρίστριες για να είμαστε συνεπείς σε όσα είπαμε και.. .πείσαμε περί αυτών των κόσμο και… κρατάμε τους κηφήνες!

    Σε λάθος ίδρυμα είχε έρθει το σπουργίτι ξωματιάρα μου, εμείς είμαστε τεχνολογικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...