Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Περιηγήσεις

Επτά αερόσακοι, ένας υπνόσακος και έχει ο Θεός. Γραμμένο στην πόρτα ενός αυτοκινήτου «αντίκας». Τόσο αντίκας που κάνει εντύπωση πώς ακόμα λειτουργεί και κυκλοφορεί. Από μια άποψη βέβαια… «They don’t make them like they used to». Αν και θα ταίριαζε και ένα απόφθεγμα του στυλ «Batteries not included».
Παράξενη η παρατεταμένη σιωπή. Έξω από κάθε λογική. Κυκλοθυμισμός;
Η μαμά Ευρώπη έλαβε όσα προβλεπόταν. Και τώρα τί; «Τί θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους;» Όχι ότι η έλλειψη τους δεν βολεύει…
Η ανασκόπηση φιγουράρει ανοικτή, αλλά χαμηλωμένη στο taskbar. Οι ήδη γεμάτες σελίδες κουράζουν το βλέμμα. Μια άδεια σελίδα αποδεικνύεται πιο ξεκούραστη. Ο λόφος πάνω από το κτίριο καταπράσινος. Ουδέποτε εξερευνήθηκε και προκαλεί.
Αποδοχή της πρόκλησης. Ζέστη και ήλιος. Ένα ολόκληρο πάρκο αποκαλύπτεται. Ένα πάρκο καλοφτιαγμένο, με πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους, θα μπορούσε να έχει ζωή από περιπατητές και συζητητές, αλλά προφανώς αυτή ήταν η ακαδημία του παρελθόντος. Η ακαδημία του παρόντος διαφέρει αρκετά. Θεωρείται «παραγωγική βιομηχανία» και όχι τόπος ανάπτυξης του πνεύματος. Οπότε οι κήποι παραμένουν άδειοι. Ευχάριστοι, αναζωογονητικοί ίσως μιας και βοηθούν στην αναπόληση, ειδικά επειδή είναι άδειοι και η σκιά από τα δέντρα και το χαλαρό αεράκι συνοδεύουν την περιήγηση. Ομορφαίνουν την χροιά των σκέψεων.
Κι έτσι γεμίζει η κενή λευκή σελίδα, πιο εύκολα, γιατί το μυαλό δε χρειάζεται να προσπαθήσει, πετάει αυθόρμητες σκέψεις χωρίς… πολλή σκέψη και το μάτι δεν κουράζεται στην ανάγνωση των μαύρων σχηματισμών που αποτελούν τα γράμματα.
Όχι δεν ξεκίνησε καλά η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. Βέβαια όντας στην αρχή, δεν μπορεί κανείς να κρίνει, πρέπει να έλθει το πέρας της αρχής για να βγει το συμπέρασμα. Όμως η αίσθηση, η γεύση που αφήνει, είναι πικρή.
Ίσως γιατί ορισμένες φορές η αντιληπτική ικανότητα δεν συμβαδίζει με την οξυδέρκεια. Ίσως γιατί η ζητούμενη απόδραση είναι εντελώς διαφορετική από του όποιου τύπου και διάρκειας διακοπές. Άλλωστε το ζητούμενο είναι η απόδραση, όχι οι διακοπές.
Τουλάχιστον, όντας στην αρχή, υπάρχει μια μερική ησυχία.

11 σχόλια:

  1. Η λευκή σελίδα είναι πάντα μια μικρή απόδραση, ή τουλάχιστον το εισητήριο...
    Keep walking..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ τι παλιοδιάθεση είναι αυτή ΠΡΙΝ καλά καλά αρχίσει η χρονιά;;;;; Οι ακαδημαϊκοί που περπάταγαν στα παρκάκια και χαιρόταν τα δεντράκια, τις μελισσούλες και τα λουλουδάτσια αναπτύσσοντας παράλληλα "πολιτισμό" ήταν ΠΑΝΤΑ είτε θεωρητικοί είτε ηθοποιοί !!!! Εμάς των πιο πρακτικών η δουλειά μας πάντα ηταν σε ένα σκοτεινό (ή καταφώτεινο στην περίπτωσή μου) "μπουντρούμι" να ανακατεύουμε ζουμάκια, να "τρέχουμε" πειραματάκια και να κάνουμε σχεδιάκια ή να παλεύουμε με ένα Θανάση (Άσε που δεν φοράμε Μanolo και Armani όπως οι αντίστοιχοι ηθοποιοί!) ΠΟΥ είδες εσύ (εκτός οθόνης) να βολτάρει σύσσωμη η Ακαδημία στα πάρκα ;;;; ε;;;; Εμείς εδώ (και εκεί και εκεί) ΠΟΤΕ δεν είδαμε τέτοια!!!! Άντε, άσε τις αναπολήσεις γιατί όπου να'ναι σου έρχονται τα μικρά και αυτά ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ και την νοοτροπία, και την καλή διάθεση και το στρίμωγμα (που θέλει κουράγιο) εντός των τειχών!

    Ουφ! Σμακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προτιμώ το cardu Σοφάκι, αν και λόγω εποχής… δε θα έλεγα όχι σε κανά μοχίτο :p

    Έλα μ’ ντε; Είπαμε σύντεκνε, δεν άρχισε καλά η χρονιά.
    {Επίσης το μπουντούμ’ από μόνο του δεν αρκεί, γιατί οι ιδέες έρχονται από την συζήτηση και το στοχασμό, ακόμα και στους πρακτικούς. Το πάρκο είναι παραλληλισμός, αλλά επίσης είναι και απαραίτητο συστατικό που έχει απεμποληθεί (και πάμε κατά διαόλου), η επιστήμη δεν είμαι μόνο παραγωγή, είναι από μόνη της πολιτισμός}
    Κάτσε να έρθουν τα μικρά και βλέπουμε, για την ώρα…

    Σμακ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ έχεις καταφέρει να στριμώξεις φυντάνι;
    :o
    Για πες τη συνταγή... :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ύπαρξη μπορεί να επαναπροσδιοριστεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωωωωω δεν έχω πρόβλημα με την ύπαρξή μου. Άλλωστε λέω να μην προβώ σε άλλο προσδιορισμό, ας μείνω "τριχασμένη προσωπικότητα". Αν υιοθετήσω και τέταρτη, μπορεί και να μπερδευτώ, κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χμ... interesting... very interesting...
    ;-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βασικα τελεια η φωτο ..αυτο γαι το παρκο το ειδα εγω στην κινα
    το πρωι εκει οι ανθρωποι 3 ηλικιας χορευουν σε παρκα και σε λιμνες ..εναν ηρεμο κυκλικο χωρο σαν φιγουρες ..τελειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Indeed my dear Sophia, very interesting indeed… (ποιό καλέ;)

    «Χαλαρωτικό» ε σκώληξ μου;
    (Ναι, κι εμένα μου αρέσει η φώτο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ... μπουντρούμι χρειάζεται μόνο και Θανάσης. Και για τα μικρά ίδια περίπου συνταγή ΧΩΡΙΣ Θανάση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α εντάξει, τώρα ησύχασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...