Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Ουγκ

«Άκρως γελοία» ταχύτητα. Του χρόνου. Όχι των καταστάσεων. Αυτές πορεύονται στο ρυθμό της «Rαλί». Ούτε και της νταρδιριάδας. Κι αυτή σε στάση. Οι τέσσερεις καλοκαιρινές εβδομάδες απεδείχθησαν καρποφόρες, το κείμενο διπλασιάσθηκε, αλλά η επιστροφή στην πόλη σηματοδότησε και την απαρχή νέας περιόδου «κρίσεως» και ύφεσης, διόλου οικονομικής φύσεως, αλλά σε πλήρη συμφωνία με την παγκόσμια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Ούτε το εξωτερικό περιβάλλον βοηθά, ούτε το εσωτερικό. Οι τέσσερεις τοίχοι σίγουρα δεν συνάδουν στη δημιουργικότητα, ανεξαρτήτως των φερόντων καλλιτεχνημάτων. Λογικό βέβαια να μην έχουν την ίδια επίδραση του ήρεμου, πράσινου κήπου, κάτω απ’ τη βεράντα. Το ίδιο ισχύει και για τις συμβατικές αλλά χρονοβόρες υποχρεώσεις στο γραφείο και… στην επιστήμη. Όσο για το εσωτερικό, αυτό καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί. Ταλιμπάν κομάντο αυτοκτονίας ζωσμένος με εκρηκτικά φαντάζει, και ορισμένες φορές αποδεικνύεται για τους οικείους, πολύ πιο ακίνδυνος…
Άλλες τέσσερεις βδομάδες στο Ιόνιο θα είχαν τελικά αποδειχθεί πολύ πιο προσοδοφόρες. Θα απαιτούνταν βέβαια απαγκίστρωση από το «οργανωμένο πρόγραμμα», κάτι που στην πράξη ακούγεται λογικό με την κατάσταση ανοργανωσιάς που ούτως ή άλλως κυριαρχεί διάχυτα τριγύρω, για κάποιο λόγο όμως το αίτημα δεν γίνεται αποδεκτό.
Τικ τακ, τικ τακ, ο χρόνος περνά…

7 σχόλια:

  1. Ταχύτητα, ή αργύτητα?
    (Πανακότα και δρόμο.... Es geht kein Weg zurück, αλλά άπειροι μπροστά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψιτ, μη μιλάς καθόλου. Ρώτα κι εμάς με μισή εβδομάδα στην "εξωτική" Κινέτα και μετά μη κλαίγεσαι :P
    (μπουμ...)
    Καλό Σ.Κ. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμ… μια σκέψη κάνω… δώσε νερό και τροφή στην καμήλα σου ώστε να μην υποφέρει μέχρι να γυρίσεις… ξεζώσου τα εκρηκτικά και γλίστρα στο νερό… έχω την εντύπωση ότι ενεργειακά το καζάνι που βράζει μέσα σου σε βγάζει να γυρίσεις όχι μόνο το Ιόνιο αλλά τις εφτά θάλασσες…
    (δεν πιστεύω να έχει αλλάξει η τεχνολογία; νομίζω ότι ένας καλός ατμολέβητας εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό σ΄ ένα βαπόρι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/10/09 12:26 π.μ.

    Μπα, υπάρχουν και χειρότερα.
    Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό, το ότι υπάρχουν και χειρότερα, σε παρηγορεί, αλλά είναι γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άπειροι; …
    Μα καλά, τόσο πολύ αυξήθηκε αυτή η μυωπία μου βρε Σοφάκι;

    Μέχρι την Κινέτα ακούστηκε θαλασσομπερδεμένη μου;

    Μη σου πω και τους πέντε ωκεανούς Λίνα μου…

    Σαφώς και υπάρχουν Σωτήρη μου, αλλά δεν συγκρίνω ανόμοια πράγματα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημερα
    συγνωμη αν βγω εκτος θεματος αλλα το μονο 4 που ξερω εγω ειναι οιφρονιμιτες και ο ενας με εχει πεθανει :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και σού 'χω πει, μην παίζεις με τις λαμαρίνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...