Σάββατο 2 Ιουλίου 2005

Κορίτσια έλεος!

Μέσα στον τελευταίο μήνα έχω διαβάσει τρείς φορές, σε τρία διαφορετικά blog για την τρέλα που σας (;;;) έχει πιάσει τον τελευταίο καιρό (ή πάντα;). Αναρωτιέμαι πλέον κατά πόσο το ίδιο ακριβώς πράγμα έχει εκφραστεί και σε άλλα blogs που δεν διάβασα, τώρα, παλιότερα και πόσες φορές!

Βασικό πρόβλημα και παντοτινό; Η ανεύρεση ενός συντρόφου. Θέλουμε δεν θέλουμε (δεν θέλουμε δεν θέλουμε εκεί που έχουμε φτάσει, αλλά δεν μπορούμε) έχουμε φτιαχτεί για να ζούμε σε δυάδες, να μοιραζόμαστε και να πορευόμαστε μαζί στην ζωή. Ο άνθρωπος δεν είναι ον μοναχικόν.

Όπως λοιπόν πολύ σωστά περιέγραψε ένας πολύ καλός μου φίλος πριν από ένα μήνα περίπου σε ένα άλλο blog, δεν σας αρέσει τίποτε, το ένα σας βρωμάει, το άλλο σας ξινίζει, είστε καλά αλλά δεν είστε καλά Σας διακατέχει ένας άκρατος κυκλοθυμισμός και δεν θέλετε να ηρεμήσετε και να σκεφτείτε λογικά. Άγεστε και φέρεσθε συνεχώς από το παραμικρό και δεν κάθεστε να ζυγίσετε τα πράγματα και να αντιληφθείτε ότι η ζωή έχει τα πάντα μέσα της και πρέπει να καταστρέφετε μέσα σε δευτερόλεπτα τα καλά, επειδή σας συνέβη κάτι που σας τάραξε και λέτε.. πού να ξεσπάσουμε; Ας ξεσπάσουμε σε αυτόν που είναι δίπλα. Δεν μας έκανε τίποτε και είναι το «εύκολο θύμα». Είναι ο μόνος που δεν πρόκειται να μας πονέσει, άρα ας τον πατήσουμε.

Και μέσα σε όλα αυτά δεν ξέρετε τι θέλετε, ζείτε στο παραμύθι σας, περιμένετε τον πρίγκιπα (καλά το ότι την φράση αυτή την διάβασα 3 φορές σε 3 Blogs μέσα σε λιγότερο από μήνα μου έκανε φοβερή έκπληξη) και μασάτε κάθε τρείς και λίγο το χολυγουντιανό παραμύθι σας.

Και ακόμα και όταν το ζείτε (γιατί μερικές φορές έχετε την τύχη να το ζήσετε) δεν το βλέπετε καν μπροστά σας! (Μέχρι και «Ζω σε παραμύθι μαζί σου αλλά είναι αλήθεια παραμύθι ή είναι ψέμα;» άκουσα, έλεος - και για την πιθανότητα να διαβάσει συγκεκριμένο άτομο αυτό που έγραψα, ναι δεν ήταν τα ακριβή λόγια, αλλά ήταν το νόημα των λόγων αυτό που ανέφερα). Aκόμα και όταν είστε με κάποιον που επικοινωνείτε, κάτι που δηλαδή διατείνεστε ότι ζητάτε, που μόνες σας λέτε ότι σας καταλαβαίνει και φροντίζει για εσάς και στέκεται δίπλα σας, ακόμα και τότε θέλετε κάτι άλλο. Κάτι..., αυτό το «κάτι», αυτό το κάτι που ποτέ δεν υπάρχει γιατί σε τελευταία ανάλυση είναι παροδικό αν υπάρξει, άν ποτέ υπήρξε.

Μα αυτό είναι το κάτι, η επικοινωνία. Το γεγονός ότι όταν είστε με τον άλλο αισθάνεστε υπέροχα, αισθάνεστε ότι είστε καλά, γελάτε όλη την ώρα και λέτε ότι όταν σας αγγίζει και σας παίρνει αγκαλιά ηρεμείτε και θέλετε να μείνετε πάντα εκεί μέσα!

Κορίτσια σοβαρευτείτε, για να τα πούμε και λίγο χύμα, στις ταινίες οι πρωταγωνιστές δεν κάνουν έρωτα με το πού ξυπνάνε, πάνε πρώτα τουαλέτα για κατούρημα, απλά η σκηνή αυτή είναι κομμένη για να μην τρώει κινηματογραφικό χρόνο! Καλό είναι η ζωή μας να συνδυάζει στοιχεία παραμυθιού, αυτό είναι εύκολο μάλιστα αν έχουμε ΕΜΕΙΣ όρεξη να την κάνουμε έτσι, αλλά δεν γίνεται να είναι και παραμύθι. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι όλα τα παραμύθια τελειώνουν πριν το τέλος! Τελειώνουν με την φράση «Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα». Αυτό δεν το κάνουν γιατί είναι πραγματικότητα αλλά γιατί δείχνει το ποθητό μέλλον για τους πρωταγωνιστές. Είναι η ευχή για την ζωή μας. Να ζήσουμε καλά παίρνοντας τα διδάγματα του παραμυθιού και όχι το ίδιο το παραμύθι.

Άλλωστε, κανείς δεν κρίνεται στο τέλος ενός ταξιδιού του. Κρίνεται μόνο στο τέλος της συνολικής του πορείας. Και εκεί δεν είναι σίγουρο ότι θα πει «Και έζησα καλά» όσα «παραμύθια» και αν έζησε!

Γιατί το θέμα είναι πώς έζησες την ζωή σου και αν τελικά κοιτώντας πίσω, κρατάς το χέρι κάποιου και αναπολείς λέγοντας ότι είναι ωραία όσα έζησες και δημιούργησες μαζί του.

Το παραμύθι δεν βρίσκεται μπροστά σου. Το παραμύθι το αφήνεις πίσω σου κάθε μέρα.

Προσπαθήστε λοιπόν να εξηγήσετε στον εαυτό σας τι διάολο σας κάνει έτσι και μετά, αν μπορείτε, κάντε μου την χάρη να προσπαθήσετε να μου το εξηγήσετε και εμένα, μπας και καταλάβω γιατί τα τελευταία χρόνια έχω ακούσει τόσες και τόσες βλακείες από τόσα διαφορετικά γυναικεία στόματα!

Η Ιστορία της ζωής μου,
Έλεος!


ΥΓ: Σας χαλάει ο κινηματογράφος. Διαβάστε κανά βιβλίο καλύτερα. ΟΧΙ Άρλεκιν όμως!

05/07/05: Μα καμία εξήγηση τελικά;

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/7/05 1:16 μ.μ.

    ΕΜΕΙΣ μια χαρά λειτουργούμε. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές μας. Κυκλοθυμικά. Έτσι φτιαχτήκαμε.

    ΕΣΕΙΣ δεν έχετε διαβάσει καλά τις οδηγίες χρήσης..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χμμμ... χμμμ... μακάρι να ήταν "κυκλοθυμικά" η σωστή περιγραφή. Δυστυχώς η σωστή περιγραφή έχει μέσα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ λέξεις, που η αγωγή μου δεν επιτρέπει να γράψω σε άλλο blog... Θα τις γράψω κάποια στιγμή στο δικό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έγραψες "κυκλοθυμικά" αλλά στην πραγματικότητα ήθελες να γράψεις "παρανοϊκά" έτσι?? :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλές λέξεις για να περιγράψεις την κατάσταση αυτή. Το παρανοϊκά είναι σίγουρα μία από αυτές. Και πολλές άλλες πάλι που "δεν σου επιτρέπει η ανατροφή σου Γιάννη" θα μπορούσαν να αποδώσουν το νόημα αυτό και ίσως ορισμένες φορές τις σκέφτηκα και όλοι μας τις σκεφτήκαμε.

    Όμως δεν παίρνω αποφάσεις, ούτε χαρακτηρίζω κάποιον εν βρασμό ψυχής (τουλάχιστον προσπαθώ) και συνεπώς δεν θα χρησιμοποιήσω καμιά παραπάνω από τις "κυκλοθυμικά" και "παρανοϊκά". Ίσως μάλιστα και τις δύο μαζί, γιατί όλα ξεκινάνε από τον κυκλοθυμισμό, αλλά αλυσιδωτά φτάνουν μέχρι την παράνοια!

    Χρύσα, οι μηχανές διαθέτουν οδηγίες χρήσης για να λειτουργούν, οι άνθρωποι διαθέτουν νού και κατανόηση για να επικοινωνήσουν και να συνεννοηθούν. Διάλεξε σε ποιά κατηγορία ανήκεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χμμμ "εν βρασμώ ψυχής" είμαι από την πρώτη μέρα που "γνωρισα" γυναίκα...

    α μπαι δε γουει, σε ποια blogs αναφέρεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έχεις ίσως άδικο, απλά προσπαθώ να κατευνάζω τα πάθη και μετά να παίρνω αποφάσεις. Άλλωστε δεν μπορώ να συμπεριφερθώ αλλοιώς και να τις κατηγορώ για τις κυκλοθυμικές τους αποφάσεις μετά, έτσι δεν είναι;

    Ένα "μαλιοτράβηγμα" έχει γίνει στο scorpoxori (όχι ένα από τα 3 που αναφέρω) και άλλο ένα στο Ηλιοτρόπιο. Το άλλα ειναι πιό παλιά και δεν θυμάμαι ακριβώς, απλά σε κάποια φάση που έψαχνα (δεν είχα καθόλου μυαλό για δουλειά για φανερούς λόγους) έπεσα πάνω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ας μην γενικεύουμε ρε παιδιά....
    όσα μπορεί να καταλογίσει ένας άντρας σε μια γυναίκα, άλλα τόσα μπορεί να καταλογίσει και μια γυναίκα για έναν άντρα.
    ο καθένας κουβαλάει τα βιώματα και τις εμπειρίες του και προσπαθεί να μάθει μέσα απο αυτά και να αποφεύγει τις μελλοντικές κακοτοπιές. (οσοι είναι και λίγο έξυπνοι τουλάχιστον)
    υπάρχουν και καλοί άντρες, και καλές γυναίκες, που δεν ψάχνουν το τέλειο, που δεν κυνηγούν το άπιαστο όνειρο, που απλά χαίρονται τον σύντροφό τους για όσα τους δίνει και για όσα του δίνουν, και εύχονται να ζήσουν μια ήρεμη και όμορφη ζωή με όσο λιγότερες αναποδιές γίνεται.
    απλά η όλη υπόθεση θέλει πολύ ψάξιμο και ακόμα περισσότερη τύχη....
    αν οι εύκολες λύσεις και συνάμα οσο ποιό τέλειες γίνεται, είναι ο στόχος σας , τα αποτελέσματα θαναι οι "κυκλοθυμικές", οι "ανεπαρκείς" και όλοι οι άλλοι που κοσμούν τα λόγια αντρών και γυναικών σε χολωμένα απο την απογοήτευση ποστς....
    αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, και οχι μόνο του άντρα ή της γυναίκας.
    πείτε με ρομαντικιά, αλλα πιστεύω οτι το καλό ανταμοίβεται στο τέλος.
    και μπορεί να απογοητευτείς πολλες φορές αλλα η μία φορά που θα πετύχεις κάτι καλό θα είναι αρκετή.
    αρκεί ναχεις μάθει απο τα λάθη σου
    και απο τα λάθη των άλλων, να κοιτάς βαθιά στην ψυχή του ανθρώπου (και όχι σε άσχετα μέρη του σώματος....) και να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο που μπορείς να δώσεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απλά να σημειώσω ότι δεν θα έκανα τέτοια σχόλια για "εύκολες λύσεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τότε απλά προσπέρνα ότι δεν σου αρέσει και προχώρα παρακάτω...
    δεν αξίζει να αναλώνεσαι και να στεναχωριέσαι.
    όλα όσα σε χαλάνε θα σε βοηθήσουν απλά να εκτιμήσεις αυτό που θα σου κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...