Σάββατο 9 Ιουλίου 2005

Πού το πάς ρε το καρότσι;

Και ξαφνικά, εκεί που πας ήρεμος ήρεμος με 30 σε ένα στενό δρομάκι, με παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεξιά κι αριστερά, νά'σου η κυρά με το καροτσάκι και το μωράκι μέσα στην μέση του δρόμου, αντί να πηγαίνει από το πεζοδρόμιο.

Και εκεί που λες ότι θα την συναντήσεις στο κάθετο αριστερό στενάκι για να χωρέσετε και οι δύο, και κόβεις ακόμα περισσότερο για να συμβεί αυτό που υπολόγισες και να μην κινδυνέψει και το μωράκι, νά'σου πετιέται ακριβώς την στιγμή που και η κυρά είναι στο στενάκι, και μπαίνεις και εσύ σε αυτό, ένα άλλο αυτοκίνητο.

Τί κάνεις; Καλά που έχω καλούτσικα αντανακλαστικά και έστριψα λίγο το τιμόνι, πάτησα σωστά το φρένο και δεν βρέθηκα πάνω στο καροτσάκι με το μωράκι.

Και έστω ότι ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου ήταν ηλίθιος και ανάξιος λόγου. Έστω και η κυράτσα με το καρότσι στην μέση του δρόμου δεν την ήθελε την ζωή της.

ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ ΡΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΦΤΑΣΕ ΚΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ Η ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΗΛΙΘΙΟ Η ΛΟΓΙΚΟ;;;;

Ξέρω, με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στα στενά του Παγκρατίου άντε να ανέβεις στο πεζοδρόμιο, και ειδικά με το καρότσι, αλλά μήπως τότε να πάτε από κανά άλλο δρόμο; Σας δικαιολογεί αυτό στο να θέσετε σε κίνδυνο την ζωή του ίδιου σας του παιδιού;

ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ Η ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ;;;;

26 σχόλια:

  1. :-s

    Α) Τί σχέση έχει η υπογεννητικότητα με τον δρόμο; Η υπογεννητικότητα οφείλετε στον πολύ "πονοκέφαλο" που παίζει τώρα τελευταία :p

    Β) Αυτό είπα;;;; Ότι γκάζωσα;;;; Ε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράφεις:

    "Ξέρω, με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στα στενά του Παγκρατίου άντε να ανέβεις στο πεζοδρόμιο, και ειδικά με το καρότσι, αλλά μήπως τότε να πάτε από κανά άλλο δρόμο; Σας δικαιολογεί αυτό στο να θέσετε σε κίνδυνο την ζωή του ίδιου σας του παιδιού;"

    Καλά, τι να πω... απαράδεκτα πράγματα...

    Φαντάζομαι ότι αυτό που λες, σε δικαιολογεί απέναντι στα εκατομμύρια αυτοκινήτων που έχουν αγοραστεί και κινούνται μέσα σε ένα κλειστό λεκανοπέδιο και παλεύουν να χωρέσουν σε χώρο που κανονικά θα ήταν για πολύ λιγότερα αυτοκίνητα...

    Επίσης, αυτό σε δικαιολογεί απόλυτα απέναντι στην πολιτεία, που δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΕ απολύτως απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα των θέσεων στάθμευσης που είναι κατά πολύ λιγότερες από το πλήθος των αυτοκινήτων που κινούνται καθημερινά. Βλέπεις, κανείς δεν έχει τον τσαμπουκά (για να μην πω κάτι άλλο) και να πάρει την απαραίτητη "πολιτική ευθύνη" και να κάνει κάτι της προκοπής...

    Σε δικαιολογεί απόλυτα απέναντι στον άλλον τον χατζηπαπάρογλου τον οδηγό που χώθηκε και κόντεψε να γυρίσετε κοντινό πλάνο με το μωρό (γράφεις χαρακτηριστικά "Και έστω ότι ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου ήταν ηλίθιος και ανάξιος λόγου.")

    Και φυσικά, σε δικαιολογεί απόλυτα απέναντι στην εναλλακτική λύση της μη χρήσης αυτοκινήτου, είτε με την χρήση ΤΑΞΙ, είτε με την χρήση ηλεκτρικού, λεωφορείων ή οτιδήποτε άλλο.

    ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ Η ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ;;;;

    Δηλαδή συγνώμη, η μάνα είναι η υπαίτια; Ο πεζός φταίει;;; Συγνώμη που υπάρχουμε και αναπνέουμε δηλαδή και εμποδίζουμε τους αφέντες οδηγούς να κυκλοφορούν ελεύθεροι στον δρόμο χωρίς σκοτούρες και άγχη...

    Κάτσε ρε, σκέφτηκες μήπως, μήπως λέω, η γυναίκα ουσιαστικά έμενε εκεί, σ'εκείνο το κωλοστενό και ότι δεν είχε άλλη επιλογή και ότι έπρεπε να περάσει από εκεί;

    Καλά, είναι απίστευτα αυτά που διαβάζω... για την μανία που λέγεται αυτοκίνητο να φταίνε οι πεζοί... τι να πω ρε γαμώτο... τσκ τσκ τσκ... τι να πω... :-(

    Ζητώ συγνώμη για το μένος μου, αλλά την έχω φάει στην μάπα πάρα πολλές φορές όταν θέλησα να βγάλω έναν περίπατο τον γιό μου με το καρότσι, όταν έπρεπε να τον πάρω μαζί μου (ή η μάνα του μαζί της) για το σούπερ μάρκετ που είναι τρία τετράγωνα μακρυά για τα ψώνια του σπιτιού... να μην μπορώ να κατέβω πεζοδρόμιο είτε γιατί παρκάρουν κολλητά ο ένας με τον άλλον, είτε γιατί τρέχουν σαν μανιακοί μέσα στα στενά, είτε γιατί παρκάρουν στα πεζοδρόμια πάνω στην άκρη, εκεί που έχει το χώρισμα για καρότσια, καροτσάκια, ανθρώπους με αναπηρίες, είτε γιατί παρκάρουν κάθετα πάνω στο πεζοδρόμιο κλπ...

    Και αν πεις και κάτι και κάνεις κανά παράπονο/παρατήρηση, σου την λένε κι από πάνω: "Ε, μα πού θες να το βάλω"; Πού να το βάλεις; Να το βάλεις στον κώλο σου παλιομαλάκα! Ε παλιομαλάκα... >:-(

    (Και πάλι συγνώμη για το λεξιλόγιο, αλλά είμαι πολύ ευαισθητοποιημένος όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, όταν αφορά παιδιά στα καρότσια και ανθρώπους με σωματική αναπηρία.)

    Και επαναλαμβάνω: Συγνώμη που υπάρχουμε και αναπνέουμε. Θα προσπαθήσουμε να εξαφανιστούμε στα υπόγεια για να μην σας ενοχλούμε, ω αφέντες του δρόμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ίσως φανεί πολύ κλισέ, αλλά θα με καταλάβετε όταν γίνετε γονείς (με το καλό). Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει, να είναι η γυναίκα σου άρρωστη και να πρέπει να πας για ψώνια μαζί με το -λίγων μηνών- παιδί σου και να πρέπει να περάσεις ανάμεσα από δύο αυτοκίνητα που απέχουν μόλις και μετα βίας μισή γάμπα (κοινώς, μελανιάζουν τα πόδια στην προσπάθεια να περάσεις) αλλά δεν μπορείς να κάνεις τίποτε απολύτως, γιατί πολύ απλά κρατάς το καρότσι με το παιδί σου στα χέρια.

    Αυτά, στην Ελλάδα του 2004. :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς δεν κατανόησες τα λεγόμενά μου. Το πρόβλημα του άσχημου και παράνομου συνάμα παρκαρίσματος είναι δεδομένο. Και μιας και κατηγορείς ευθέως, θα σου επισημάνω ότι:

    Α) για να φύγω από το σπίτι μου, αν δεν πάρω το αυτοκίνητό μου θέλω τουλάχιστον 15 λεπτά με τα πόδια και για να γυρίσω θέλω τουλάχιστον μισή ώρα με τα πόδια.

    Β) Ακομα και να ανεχτώ να ανεβοκατέβω το βουνό με τα πόδια, για να πάω στο παγκράτι με συγκοινωνία θέλω 1 ώρα ακόμα. Θέλω να πιστεύω ότι πίστηκες ότι δεν μπορώ να μην πάρω αυτοκίνητο

    Γ) Φυσικά και δεν απαιτώ από τον δήμο να έχει γραμμή συγκοινωνίας στο σπίτι μου. Δεν θα πληρώνουν οι άλλοι πολίτες την ψώρα 20 ατόμων να μένουν σε βουνό.

    Λοιπόν δεν δικαιολογώ αυτούς που παρκάρουν άσχημα και δεν επιτρέπουν στους πεζούς να περάσουν. Αντιθέτως τους έχω βρίσει πολλάκις. Επίσης δεν θυμάμαι ποτέ να έχω δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα. Δεν παρκάρω σε διαβάσεις και ακόμα και αν αναγκαστώ να ανέβω στο πεζοδρόμιο, φροντίζω να αφήνω τουλάχιστον 1 μέτρο χώρο για να περάσει πεζός ή καροτσάκι.

    Τέλος το νόημα ήταν ότι όταν έχεις μια νέα ζωή στα χέρια σου την προστατεύεις με οποιοδήποτε κόστος. Η ζωή της μάνας και του οδηγού μου είναι εντελώς αδιάφορες σε σχέση με την ζωή οποιουδήποτε μωρού. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το θέσει σε κίνδυνο, ακόμα και αν χρειαστεί να κάνει ένα τετρόγωνο κύκλο ή να ανέβει στο πεζοδρόμιο 1 μέτρο πιό πέρα, αντί να περπατάει επί 3 τετρόγωνα στην μέση του δρόμου, ενός δρόμου που το καροτσάκι μαζί με ένα αυτοκίνητο δεν χωράνε.

    Και αν δεν την είχα σεβαστεί ώστε νακανονίσω την ταχύτητά μου να συναντηθούμε στο στενάκι, όπου αλλού και να συναντιόμασταν δεν θα χωρούσαμε να περάσουμε. Αυτά από εμένα. Ξανασκέψου λίγο πριν αρχίσεις να κατηγορείς όλους τους "αφέντες του δρόμου". Υπάρχουν και ορισμένοι οδηγοί με συνείδηση που θίγονται από τα λόγια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. YΓ: Μπορεί να παραπονιόμουν ή να έβριζα ασύστολα, αλλά την ζωή του παιδιού μου δεν θα την διακινδύνευα ποτέ με κανέναν τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να σου πώ κάτι Βασίλη μου, αυτά, δεν τα λέω μόνο στους άλλους, τα λέω και στον εαυτό μου, ακριβώς για να μη καταντήσω αφέντης του δρόμου (αυτοσφαλιαρίζομαι κατιτίς), αλλά να παραμείνω ένας πεζός μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Ή καλύτερα, ένας πρώην πεζός, που δεν έχει ξεχάσει τι σημαίνει να είσαι πεζός και να προσπαθείς να περάσεις ανάμεσα από αυτοκίνητα.

    Δεν λέω ότι δεν σέβεσαι τους πεζούς ή ότι παρκάρεις σε διαβάσεις - σε ξέρω τόσο ώστε να γνωρίζω ότι κάποια πράγματα τα σέβεσαι και δεν τα κάνεις.

    Μου έχει τύχει και σ'εμένα αυτό που λες... τι έκανα; Πήγαινα με πέντε. Μέχρι να μπορέσει να ανέβει ή να φτάσει στην άκρη του δρόμου. Κάτι που στο εξωτερικό φαντάζει απόλυτα φυσιολογικό (ο πεζός έχει πάντα προτεραιότητα) εδώ είναι το παράξενο, ηλίθιο, ανώμαλο κλπ...

    Να σου πω ιστορία; Ο αδερφός μου είχε πάει στην Νορβηγία. Και κάποια στιγμή, περίμενε έναν φίλο του που μιλούσε στο τηλέφωνο και στεκόταν στην άκρη του πεζοδρομίου. Πρόσεξε, όχι κάτω στον δρόμο, αλλά επάνω στο πεζοδρόμιο, απλά ήταν στην άκρη.

    Και σταματάει μια πεντάμετρη μερσεντές δίπλα του... ο αδερφός μου συνειδητοποιεί ότι ο οδηγός τον βλέπει... δεν του δίνει σημασία... περνάνε δυό λεπτά, ο οδηγός συνεχίζει να παρατηρεί τον αδερφό μου... γυρνώντας λοιπόν ο αδερφός μου να τον ρωτήσει τι και πώς, ο οδηγός του κάνει νόημα να περάσει τον δρόμο!!! Το καταλαβαίνεις αυτό; Μπορείς να το συνειδητοποιήσεις; Ο οδηγός, μόνο που είδε τον αδερφό μου να στέκεται στην άκρη του πεζοδρομίου, σταμάτησε και περίμενε υπομονετικά να περάσει!!! Φυσικά ο αδερφός μου τον ευχαρίστησε και κάνοντας ένα βήμα πιο πίσω, του έκανε νόημα ότι δεν θέλει να περάσει... ο οδηγός τον χαιρέτησε και έφυγε.

    Τέλος πάντων, όπως είπα, στο σημείο αυτό, είμαι πολύ ευαίσθητος και ευερέθιστος γιατί την έχω πατήσει πολύ άσχημα με διάφορους "οδηγούς"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσα και αν λες, συνεχίζουν να μην δικαιολογούν το να θέσεις την ζωή του μικρού σε κίνδυνο, εδικά όταν αντιμετωπίζεις μια γνωστή και παγιωμένη κατάσταση, όσο λάθος και αν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντάξει, τα πράγματα είναι απλά. Ο καθένας το βλέπει από την δική του οπτική γωνία. Εσύ το βλέπεις από την πλευρά του οδηγού που έχεις απόλυτο δίκιο πάνω σ'αυτό που λες, ότι ναι, η μάνα έπρεπε να πηγαίνει από το πεζοδρόμιο, κι εγώ το βλέπω από την πλευρά του πεζού, όπου θα έπρεπε να μην κινδυνεύει ούτως ή άλλως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στράτο: Δεν είναι θέμα οπτικής γωνίας. Δεν σου είπα ότι έχεις άδικο σε όσα καταμαρτυράς. Είπα ότι με δεδομένη την κατάσταση, και μέχρι να αλλάξει, όσο δίκιο κι αν έχεις σε όλα τα υπόλοιπα, δεν σου δίνει το δικαίωμα να επιτρέψεις στο μικρό να κινδυνέψει. Θίγω άλλο πρόβλημα και όχι το πρόβλημα των οδηγών.

    Σκορπίνα: ΟΚ. Αλλά μην πείς τίποτε μετά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι βρε παλικάρι μου καλό, δεν είπα ότι έχεις άδικο. Αλλά και πάλι, σαν άλλο μουλάρι, θα μείνω στις θέσεις μου. Ναι, έχεις δίκιο σ'αυτό που λες, αλλά σε μια δεδομένη προβληματική κατάσταση όπου η λύση είναι (και επιβάλλεται να είναι και έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει υλοποιηθεί) να βάλουν μυαλό οι οδηγοί και να γίνουν άνθρωποι και όχι να είναι ζώα (προς Θεού, ΔΕΝ αναφέρομαι σε σένα), αντί λοιπόν να κράζουμε τους οδηγούς, τον τρόπο οδήγησης, την φιλοσοφία οδήγησης, την φιλοσοφία μετακίνησης γενικότερα, την ανυπαρξία κατάλληλης υποδομής κλπ, κράζουμε τους πεζούς.

    Ε δεν είναι έτσι...

    Και να σου πω και κάτι άλλο; Είπες ότι αν κατέβαινες με το λεωφορείο, θα έκανες μία ώρα. Αναρρωτήσου μόνο πόση ώρα θα έκανες (όχι εσύ προσωπικά, στον κάθε ένα οδηγό αναφέρομαι) με το λεωφορείο, αν όλοι έπαιρναν το λεωφορείο. Φαντάζομαι πολύύύ λιγότερο από μία ώρα. Ωραία. Αναλογήσου τώρα, πόσο συμβάλλεις εσύ (επαναλαμβάνω, όχι ΕΣΥ προσωπικά, γενικά αναφέρομαι) στην δημιουργία του προβλήματος με το να κινήσεις άλλο ένα αυτοκίνητο μέσα στην πόλη.

    Το θέμα δεν είναι να λυθεί το πρόβλημα προσωρινά, με το να ξαποστείλουμε την μάνα με το παιδί επάνω σε ένα κουτσουρεμένο και πολυπαρκαρισμένο πεζοδρόμιο. Το θέμα είναι να αλλάξει νοοτροπία ο οδηγός. Πώς να πάψει να είναι "αφέντης του δρόμου" και να γίνει άνθρωπος. Ο οποίος θα σέβεται τον άλλον άνθρωπο, οδηγό ή πεζό, αυτοκινητιστή ή μηχανόβιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνεχίζεις να μην θες να δείς την ουσία. Πχ ας πούμε, την εποχή του Τσερνόμπιλ εσύ θα άφηνες το παιδί οσυ ελέυθερο να βραχεί από την βροχή των πρώτων ημερών επειδή κανονικά δεν έπρεπε να είναι τα πράγματα έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εγώ έχω κάτι άλλο να προσθέσω στα όσα λέτε , που παρεπιπτόντως συμφωνώ.
    είπες παραπάνω darthiirQ
    " Φυσικά και δεν απαιτώ από τον δήμο να έχει γραμμή συγκοινωνίας στο σπίτι μου. Δεν θα πληρώνουν οι άλλοι πολίτες την ψώρα 20 ατόμων να μένουν σε βουνό."
    σε αυτό θα διαφωνήσω.
    απο τη στιγμή που η πολιτεία σου έδωσε την άδεια (εσένα ή καποιου εργολάβου δεν έχει σημασία) να έχεις σπίτι στο βουνό, πρεπει να προνοήσει να υπάρχει και επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο. Που σημαίνει, ναχει δρόμο να φτάσεις εκεί, πεζοδρόμια να περπατούν οι πεζοί, και ... λεωφορεία ναι, για να μετακινούνται.
    αλλα μήπως είναι και αυτά ακόμα ψιλά γράμματα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχει όντως τα πάντα. Άλλωστε δεν συζητάω για δασική έκταση, αλλά για λόφο 2χλμ από το κέντρο της Αθήνας. Αλλά έχει μόνο ένα λεωφορείο, το οποίο δεν είναι καθόλου εξυπηρετικό και φυσικά περνάει στην μέση σχεδόν του λόφου. Και για 20 νοματαίους δεν θα έπρεπε να το φέρουν κοντά, όχι. Υπάρχει και κάτι που λέγεται μελέτη σκοπιμότητας και αποδυκνύει ότι άνθρωποι που ζούν σε τέτοια μέρη είναι προτιμότερο να μετακινούνται με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Κοστίζει σε όλους λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. και κάτι που λέγεται κοινωνική πρόνοια το ξέχασαν???
    αν είναι συμφέρον της κοινωνίας να κινείται οποιος μένει σε απομακρυνσμένα μέρη με αυτοκίνητο ας του παρέχει τουλάχιστον....το αυτοκίνητο!!!
    χαχαχα... ωραία ανέκδοτα λεω πρωί πρωί... πανάθεμά με! σε καλό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν είν' κακό, δεν είν' κακό....
    Λες να κάνω αίτηση για δωρεάν βρουμβρούμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. και δεν κάνεις???? το χαρτί θα λυπηθείς ή το μελάνι?
    το πολύ πολύ να σου στείλουν ένα άσπρο αυτοκίνητο με οδηγούς μέσα και δωρεάν σακάκι με πολύυυυυυυυ μακριά μανίκια που δένουν και στην πλάτη!
    τελευταία λέξη της μόδας!
    ασε και που θα σε πάνε και βόλτα στο καινούριο σου σπίτι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποιό λες; Εκείνο το όμορφο ψηλό με το μπλέ λαμπάκι από επάνω που κάνει ίου ίου;

    Γουστάρωωωωωω....

    Και μου πάει και το άσπρο....
    Πάω! Τώρα...

    Αιτήσεις από πού παίρνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μμμ... απο τα ΚΕΠ μάλλον.
    αυτοί όλα τα έχουν θα σε κατατοπίσουν πλήρως....!
    (χεχεχεχε....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kai κερατας και δαρμενος....τσκ τσκ τσκ...
    Μηπως και οι αναπηροι με τα καροτσακια ειναι κατα βαθος καμικαζι που γουσταρουν την αδρεναλινη?


    συγγνωμη που δεν καθομαστε σπιτια μας και εμποδιζουμε την διελευση σας...ναι η αληθεια ειναι οτι εμεις δεν τα ποναμε τα παιδια μας,(που να τρεχεις τωρα 5 τετραγωνα γυρω γυρω στην Κηφισιας πχ, και να μην βρισκεις ουτε ενα ανοιγμα ελευθερο στα ειδικα καγκελα)...καλα που τα προσεχετε εσεις και ευχαριστουμε που αναλαβατε αυτην την ευθυνη....


    Καθοτι οι μαναδες ειναι ανευθυνες...ειναι γνωστο αυτο,καθ ολη την διαρκεια της ιστοριας της ανθρωποτητας...


    Αισχος, αισχος...στην πυρα πυρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άντε πάλι...
    Κανείς δεν είπε ότι επικροτώ την κατάσταση. Απλά με δεδομένη την κατάσταση και μέχρι να αλλάξει επιτέλους, δεν δικαιολογούμαστε να θέτουμε σε κίνδυνο τα παιδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ελα πιάστο απο την αρχή.... χρόνο έχουμε μέχρι να σχολάσω... μουαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Άντε πάλι...
    Κανείς δεν είπε ότι επικροτώ την κατάσταση. Απλά με δεδομένη την κατάσταση και μέχρι να αλλάξει επιτέλους, δεν δικαιολογούμαστε να θέτουμε σε κίνδυνο τα παιδάκια.











    Symfono.
    giayto thn epomeni fora pou tha vreis parking kai den FTANEI gia na perasei karotsi anapirou h morou, na fygeis....allios olo ayto legetai ypokrisia (h opos elege kapoios....o kosmos paei kata diaolou kai ftaine oloi oi alloi ektos apo mena)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. OK. Συμφωνώ. Δεν έχεις κάν δοκιμάσει να κατανοήσεις ότι συμφωνώ μαζί σου και ότι εγώ έτσι συμπεριφέρομαι. Απλά εκεί που δεν γίνεται αλλοιώς, διαφωνώ με την τακτική του να θέτεις σε κίνδυνο την ζωή του μικρού.
    Το ανωτέρο post σου θα διαγραφεί εντώς 24αώρου, γιατί έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BLOG ΜΟΥ δεν ανέχομαι τα greeklish.

    Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό όσων με τόση ευκολία αντικαθιστούν γράμματα που αντεξαν στους αιώνες. Προφανώς είναι με την ίδια ευκολία που διακινδυνεύουν ζωές.

    Δοκίμασε να διαβάσεις 11-12 σχόλια πιό πάνω..... ίσως καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. YΓ:

    Υπάρχουν διαβάσεις και ο υπόλοιπος δρόμος. Βάση "σύμβασης" της κοινωνίας, οι πεζοί, καροτσάκια και τα συναφή, μη υποκείμενα στους νόμους του Κ.Ο.Κ. που αφορούν τα αυτοκίνητα, δικαιούνται να βρίσκονται στον δρόμο μόνο στις διαβάσεις. Σε αυτές ΔΕΝ παρκάρω και συνήθως βρίζω όταν βλέπω άλλους παρκαρισμένους. Καθώς και επίσης όταν βλέπω τροχοφόρα σταματημένα στο φανάρι πάνω στην διάβαση των πεζών.

    Αυτά όμως

    α) Δεν δίνουν το δικαίωμα στους πεζούς να βρίσκονται στον δρόμο σε άλλα σημεία (παρόλο που ακόμα και τότε τους σέβομαι, μιας και ο πεζός έχει πάντα προτεραιότητα, εκτώς και αν μαλακίζεται στην μέση του δρόμου οπότε από πεζός μετατρέπεται σε μαλάκας)

    β) Δεν δίνουν ούτε σε εμένα καν το δικαίωμα να θέσω σε κίνδυνο την ζωή του παιδιού μου.

    Και όπως δεν θέτω σε κίνδνο την ζωή του βαφτιστηριού μου που πάω συνήθως βόλτα, μιας και παιδί δεν έχω αξιωθεί να κάνω, δεν δέχομαι ότι καμιά και κανένας σας δεν έχει αυτό το δικαίωμα.

    Και σέβομαι τα παιδιά σας λίγο περισσότερο από εσάς, γιατί ακριβώς είναι τα μπουμπούκια της ζωής.

    ΣΥΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ;;;
    ΓΚΕΓΚΕ;;;

    Σιχαίνομαι οποιονδήποτε, με οποιαδήποτε δικαιολογία, βάλει σε κίνδυνο ένα παιδί.

    Συγνώμη λοιπόν αν διαφωνώ κάθετα και θεωρώ όσα είπατε μ@@@@@@ς, αλλά είναι απλά εκτώς θέματος.

    Χέστηκα για το πρόβλημα παρκαρίσματος και διαβάσεων, που ταλαιπωρεί και εμένα, όσο και εσάς. Με νοιάζουν τα παιδιά.

    ΓΚΕΓΚΕ;
    Άντε γιατί τα πήρα τώρα και θα βγάλω τα δοντάκια που δεν έβγαλα χτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. To Λαπτοπ που μου νοικιασε το ξενοδοχειο σημερα το μεσημερι δεν εχει ελληνικους χαρακτηρες...


    Το να παρομοιαζεις την αλλαγη των γραμματων με την ανευθυνοτητα γονιων προς τα παιδια τους ειναι γελοιο.

    Το να πιστευεις οτι ενδιαφερεσαι περισσοτερο απο αυτην/ον που το γεννησε, το φροντιζει οταν αρρωσταινει,καρδιοχτυπα στο πρωτο κλαμμα και εχει καθημερινα εφιαλτες για το μελλον του, εκτος απο τρομερα αλαζονικο, ειναι τραγικα ανησυχητικο.

    Αν μαλλιασε η γλωσσα σου για τα γκρικλις, λυπαμαι, σημερα πρωτο μπηκα, ειδα ομως τοσο θυμο, επικριτικη,και τοση αναγκη υπεροχης να αγγιζει τα ορια της ανοησιας(σορυ, δεν θελω να σε βρισω, δεν βρισκω αλλη λεξη που να το εκφραζει καλυτερα) που χορτασα.


    Πολυ θυμος βρε φιλε.
    Κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ποιός θύμωσε;

    Ακόμα δεν έπιασες το νόημα.

    Και όσο για ανευθυνότητα γονέων, έχω δεί πολλή. Πάρα μα πάρα πολλή.

    Παιδάκια στο μπροστά κάθισμα, παιδάκια δικάβαλα σε μηχανάκια (σε προτρέπω να δείς εδώ: http://darthiir.blogspot.com/2005/06/blog-post_08.html), παιδάκια να παίζουν δίπλα σε επικίνδυνα σημεία παρουσία γονέων...

    Άσε άσε, πολύ πίκρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...