Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Καρέ της μαργαρίτας με αμέθυστο

Τα χιλιόμετρα έφυγαν γοργά κάτω από τις ρόδες και η κουραστική μέρα έκλεισε με ουζάκι και καλαμαράκι απέναντι από το φωτισμένο μας νησάκι. Και το ξεκίνημα της επόμενης μας βρήκε σε βόλτα στα κρυονέρια, κάτω από ένα συννεφιασμένο αλλά δυνατό φεγγαρόφωτο. Μέχρι που αποκάμαμε από την κούραση και τα πόδια μας οδήγησαν σπίτι.
Οι μέρες κύλησαν με εκδρομές, οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να γνωρίσουν τις γύρω περιοχές. Δυο τρεις παραλίες, νεκρομαντείο, φαράγγι (μα σαγιονάρα στο ποτάμι βρε κορίτσια; :o δεν ακούτε, δεν ακούτε όταν μιλάω – μπρος στα κάλλη ε;), πόσα να προφτάσεις σε δυο μέρες; Ειδικά όταν οι νύχτες καταλήγουν σε γαλάζιο και λευκό, παρέα με τις πάντα εκπληκτικές του μαργαρίτες και θέα το ασημένιο πέλαγος - μαγευτικότατο!
Οι φιλοξενούμενοι δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν για μεγαλύτερο διάστημα, με παπουτσάκι αυτή τη φορά (πιιιχαχαχαχα μα σαγιονάρα στο ποτάμι;;; :o), ώστε να προχωρήσουν περισσότερα χιλιόμετρα μέσα στο φαράγγι, να δουν και τα υπόλοιπα αλλά και να δοκιμάσουν όλη την «ευρωπαϊκή ένωση» του μπαρ. Ελπίζω βέβαια να μην εκφράσουν πάλι απορίες για την ονοματολογία της περιοχής (άντε τον σκορδά τον εξηγείς με τα αγριόσκορδα, αλλά με τις παυλούκες τί κάνεις;)
Κεί δα «στη λίμνη του βαρκάρη», πάνω που συζητούσαμε περί του τί κάνει τους οβολούς που μαζεύει, τον είδαμε και με τα μάτια μας, και εμείς, αλλά και μερικά πρόβατα. Μα είναι δυνατόν να τρέχεις σαν παλαβός στις στροφές, δίπλα στα χωριά; Νομίζω πως πρέπει να αφαιρούν κάθε δικαίωμα οδήγησης των γερμανών εκτός της χώρας τους, κάθε φορά τα ίδια… γρουμφ…
Η λίζ αποφάσισε τελικά να γίνει καί αυτή μόνιμος κάτοικος ελλάδας, εδώ δεν φοβάται να κυκλοφορεί όπως στον τόπο της λέει. Από φέτος εγκαθίσταται λοιπόν αθήνα, οπότε ξεκινήσαμε και τα εντατικά μαθήματα ελληνικών. Ίσως βέβαια να μην πετύχουμε πολλά αν τα κάνουμε πάντα παρέα με μαργαρίτες :p (ο Αύγουστος θα δείξει)
Ούτε ξέρω πόσα πετύχαμε δηλαδή ψάχνοντας να βρούμε το μίλκυ γουέι μετά από μερικά ποτήρια αμέθυστου που κατέληξαν σε ένα καρέ της μαργαρίτας. Είχα υποσχεθεί βλέπεις μαθήματα αστρονομίας αλλά η τελευταία βραδιά κατέληξε σε εντατικά μαθήματα αλκοολοποσίας…
Η επιστροφή σημαδεύτηκε από θλίψη (γενική μουγκαμάρα στο αυτοκίνητο). Κανείς δεν ήθελε να γυρίσει πίσω. Οι μέρες πέρασαν πάαααρα πολύ γρήγορα, κατά γενική ομολογία (αυτό το τάιμ ντιστόρσιον καταντάει τραγικό ορισμένες φορές). Πρώτη μέρα πίσω και η οποιασδήποτε μορφής εργασία εκτελέσθηκε με δυσφορία. Ήμασταν όλοι «αλλού» και δεν χάναμε ευκαιρία να το δηλώνουμε ο ένας στον άλλο.
Ποιά φυντάνια;
Ποιες εξετάσεις;
Ποιός διακεκριμένος;

14 σχόλια:

  1. Μείνε "αλλού"...θα το χρειαστείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σώπα , καλά ήτανε με σαγιονάρα,θα μπορούσε νάτανε και με ψηλοτάκουνο!
    Στο λιμανάκι του Οδυσσέα τους πήγες;
    ή μόνο εκεί γύρα στην Πάργα ;
    Παυλούκες ε;
    Κιέχουν και μιά επιμονή αυτοί οι ξένοι!Λες κιάμα δε το μάθουνε θα μείνουνε λειψοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμμμ
    Κοίτα, πήγαμε Σαρακίνικο, Καραβοστάσι και Μούρτο.
    Σκεφτόμουν και μια Πογωνιά αλλά δεν προέκυψε (και έπαψε να μ' αρέσει απ' όταν έγινε pogo - ήμαρτον). Το λιμανάκι του Οδυσσέα μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή, για βοήθα λίγο....

    (Επίσης ήθελε να μάθει τί κάνει ο βαρκάρης τους οβολούς που μαζεύει - το ότι αγοράζει βενζίνες για τη βάρκα δεν την κάλυψε - και ήθελε να βρει οπωσδήποτε που ακριβώς είναι η είσοδος του κάτω κόσμου γιατί λέει δεν γίνεται θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρχει μια σπηλιά ή κάτι τοις εκεί «απέναντι», για να μην σχολιάσω το γεγονός ότι έπρεπε να της δείξω που είχαν την τραπεζαρία στο κάστρο – και άλλα πολλά, δε θυμάμαι τώρα... Ευτυχώς την Αλτάνα δεν την γνώριζε γιατί θα έπρεπε οπωσδήποτε να της δείξω το σπίτι της και δεν έχουμε πλέον και τα χαλάσματα δίπλα στο κάστρο για να τα ονοματίζουμε «σπίτι της Αλτάνας» :ppp)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό με τη σαγιονάρα, άπιαστο. Υπάρχουν και χειρότερα, θα μπορούσε να φόραγε γόβες!
    Αυτά τα Ιουνιάτικα ταξείδια πρίν πέσουν οι μύριοι και καλύψουν τα πάντα, είναι όνειρο. Ονειρο επίσης θα είναι και η εκμάθηση της Ελληνικής ιδιαίτερα αν οι μαργαρίτες αυξηθούν. Το πολύ-πολύ να γίνεται εξπέρ στην Εσπεράντο!
    Πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "να γίνετε" εννοούσα η ανωρθώγραφει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://62.38.244.2/NOMPRE/p11_3.htm
    ή λιμανάκι του Οδυσσέα, διότι ο σχωρεμένος ως γνωστόν εξεβράσθη κατα κει και πορεύτηκε κατά το νεκρομαντείο.Λέμε τώρα.
    Εδω που τα λέμε ,μία συγκεκριμμένη είσοδος χρειαζότανε.Πού να το καταλάβει η γερμανίς το παντού και πουθενά!
    Και συ ρε παιδάκι μου δεν της βρήκες καμμιά σπηλιά εκειά παραδίπλα να ξεχαρμανιάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ααααα στ' αλωνάκι βγήκε; Μου διέφευγε :)

    (Άσε.. οι φιλοξενούμενοι έλληνες ήταν, όχι γερμανοί... κολλητός με σύζυγο και κουνιάδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κοίτα να έχεις μελετήσει όταν έρθουμε εμείς, γιατί έχουμε πολλές απορίες :ppp

    (όχι, δεν θα φοράω σαγιονάρα, έχω περάσει και μεγαλύτερα φαράγγια στη Λεβεντογέννα άλλωστε..)

    Καλό κουράγιο με τα "κινέζικα λάθη" -τέρμα οι μαργαρίτες εδώ, ελπίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΩΣΕ ΣΤΗ ΛΙΖ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ. ΑΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι... το σκέφτηκα ότι μπορεί να σε βοηθήσει... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μετά από απαίτηση του κοινού μας, έχουμε βγάλει καινούριο μοντέλο σαγονάρας-ορειβατικού, για τις στιγμές εκείνες που η κομψότης πρέπει να συμβαδίζει με την πρακτικότητα! (Από mohito σε μαργαρίτες? Χοχοχοχο)
    ;-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σιμπιζάκι κυκλοφορεί;

    (Να έχουμε μια ποικιλία βρε παιδί μου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...