Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Πώς το είπαμε να δεις;

«Αυτός που ενδιαφέρεται περισσότερο τραβάει το μεγάλο ζόρι»; Κυκλοφορεί και ως «Αυτός που έχει μεγαλύτερη ανάγκη τραβάει το μεγάλο ζόρι», αλλά αυτό δεν αφορά στην παρούσα κατάσταση. Ύστερα από δύο ώρες μπλαμπλά που διήρκησαν μέχρι αργά το απόγευμα (απόγευμα; ούτε για έναν καφέ της προκοπής πριν δύσει ο ήλιος δεν έμεινε χρόνος) η κατάσταση είχε γίνει αντιληπτή και οι ρούνοι είχαν πέσει στο τραπέζι. «Αν σ’ ενδιαφέρει μαύρε μου, κάτσε γράφ’ τα μόνος και να ελπίζεις πως τουλάχιστον θα έρθουν οι έστω πενιχρές πληροφορίες που χρειάζεσαι για όσα δεν είναι ‘δικά σου’».
Ναι, σιγά… καλύτερα να γίνει άμεσα αντιληπτό πως θα πρέπει να βρεθούν όλες οι πληροφορίες… Από ποιόν;;; Ερωτήσεις κρίσεως…

Τελευταία προσέλευση στο φυντανοτροφείο για την ακαδημαϊκή χρονιά. Οι χώροι άδειοι. Τραγικά άδειοι. Ευχάριστο από κάποιες πλευρές αλλά δυσάρεστο από άλλες. Οι δρόμοι σκαμμένοι. Όλοι! Λες και το οδικό δίκτυο είναι σε αναδόμηση. (Πάλι;)
Το μεγάλο θέμα της ημέρας δεν πέρασε απαρατήρητο. Χρηματοοικονομικές αλχημείες με φόντο το «περιβάλλον των πόλεων». Ας τους μαζέψει κάποιος, ειλικρινά. Αλλά βέβαια κάτι έπρεπε να γίνει, οι έμποροι αυτοκινήτων πίεζαν για παράταση μέτρων και «τόνωση» της αγοράς. Να μη τους γίνει ένα ακόμα δώρο(-άκι); Άλλωστε «δε θα θιγεί ο προϋπολογισμός»! Θα τα πάρουν από την τσέπη των ελλήνων φορολογουμένων με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος και θα τα δώσουν στους εμπόρους ως κίνητρα!
Χα…
Εν τέλει, χρήματα θα εξέλθουν από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο κρατικός πάντως προϋπολογισμός δε θα θιγεί…
Το περιβάλλον; Ε αυτό κάπου στο φόντο έδωσε το έναυσμα για όλα αυτά και ίσως με τα πολλά πολλά να ωφεληθεί λίγο. «Παράπλευρη ωφέλεια», μιας και άλλου είδους τακτικές θα επέφεραν πιο άμεσα και καίρια οφέλη. Αλλά δεν θα ωφελούνταν οι έμποροι έτσι, τουναντίων…
Για το περιβάλλον πάντα ο λόγος!
Αλήθεια όμως, αυτά περί δακτυλίου είναι πολύ όμορφα. Το πώς θα ελεγχθεί η εφαρμογή τους βέβαια είναι λίγο τραγελαφικό. Άντε η πινακίδα μονή-ζυγή γίνεται εύκολα αντιληπτή. Η χρονιά κυκλοφορίας; Τι φόρτος άραγε θα δημιουργηθεί στην κίνηση αλλά και στα καυσαέρια αν δημιουργηθούν σημεία ελέγχου που θα σταματούν αυτοκίνητα να ζητούν… άδεια κυκλοφορίας; !!!
Χάος. Ας τους μαζέψει κάποιος…

Ο Αύγουστος ξαφνικά απομακρύνθηκε. Προέχει η μαμά Ευρώπη. Αφού κανείς άλλος δεν ενδιαφέρεται, κάποιος πρέπει να τραβήξει το ζόρι… για όλους.
Προτέρημα η αδιαφορία, προτέρημα…

5 σχόλια:

  1. Προτέρημα, προτέρημα... χμ... μου φαίνεται πρέπει να σε κολλήσουμε λίγο....
    ;-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν ζορίζεται κάποιος δεν είναι αδιαφορία, ε;;; Καλοκαιράκι είναι.
    Γκουντ λακ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαρτάται απ' το αν θε έπρεπε να ενδιαφέρεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτος που εχει συνειδηση τραβαει ζορι ακομα πιο μεγαλο ειτε τον ενδιαφερει το θεμα ειτε οχι

    εξαλλου οδευουμαι προς την ωχαδελφισμικη κοινωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξ αντιστροφής, η μαμά Ευρώπη ούτε ενδιαφέρεται, ούτε συνείδηση έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...