Παρασκευή 3 Μαρτίου 2006

Νυχτοπερπατήματα...

Τον δράκουλα των Καρπαθίων τον ξέρετε; Εκείνον τον τύπο με την καμπαρτίνα με τον ψηλό γιακά που είχε κατακόκκινα ματάκια; Αν βγάλεις την καμπαρτίνα κάπως έτσι ήμουν το πρωί. Αισίως κλείνω 3 μέρες σχεδόν άυπνος. Ξαπλώνω στο κρεβάτι αλλά αδυνατώ να ξεφύγω από τα δίχτυα της συνειδητότητας και να περάσω στην αγκαλιά του Μορφέα. Στριφογυρίζω ανήσυχα, λαγοκοιμάμαι, αλλά έχω πλήρη συναίσθηση του περιβάλλοντος. Το πρωί φυσικά τα μάτια πονάνε και αισθάνομαι σαν να με έχει πατήσει ένα τραίνο. Σήμερα τρόμαξα κι εγώ όταν είδα το χρώμα τους στον καθρέφτη. Αναρωτιέμαι αν θα περάσω στο επόμενο βήμα και, κοιτώντας έξω από το παράθυρό μου μια νύχτα, διακρίνω τον Κλώθο και τον Λαχέση, ντυμένους παλιάτσους, να τριγυρνάνε εδώ κι εκεί κόβοντας με το μαχαιράκι τους πολύχρωμα ή μουντά νήματα.
Και το μυαλό συνεχίζει να βασανίζεται. Πολλές φορές απογοητεύεται κανένας. Αντιλαμβάνεται ότι συμβαίνουν πράγματα που δεν θα έπρεπε, που δεν έχουν λόγο να συμβαίνουν, που τον πλήττουν ή έστω απλά τον στενοχωρούν. Ορισμένα λόγια όμως χτυπούν σαν πέτρες τα μηνίγγια και τότε χάνεις την αίσθηση του προσανατολισμού. Χάνεις εντελώς το έδαφος κάτω από τα πόδια σου. Έτσι ξεκινάει και ο θάνατος δια λιθοβολισμού.
Η μέρα είναι ηλιόλουστη, αλλά σήμερα το πολύ φως με τυφλώνει. Παράπλευρη επίπτωση της Αϋπνίας. Ο Ατροπός σε λίγο θα αρχίσει να χοροπηδά γύρω μου προκαλώντας με και μεταβάλλοντας παράλογα το παιχνίδι, καταστρέφοντας κάθε ισορροπία που προσπάθησαν να αποκαταστήσουν οι άλλοι δυο παλιάτσοι. Εγώ τελικά πότε θα κοιμηθώ;;;

31 σχόλια:

  1. Darth μετά την μετακόμισή μου θα κοιμηθείς!!! Θα είσαι τόσο κουρασμένος που δεν θα υπάρχει καμμία άλλη επιλογή του μυαλού. Και για να δεις πόσο σε σκέφτομαι: Δεν θα κάνουμε καθόλου θόρυβο με την Αλεπουδίτσα γυρνόντας από την έξοδό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης αυτά είναι και συμπτώματα μηνιγγίτιδας, αλλά δεν νομίζω να είσαι τόσο γκαντέμης :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (εκτός κι αν αρχίζεις να βγάζεις κι εξανθήματα ... - χτύπα ξύλο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/3/06 12:44 μ.μ.

    κρίμα.. δεν με ξέρεις αλλά συγκινήθηκα, η αυπνία είναι από τα χειρότερά μου, λες και δεν σου φτάνουν οι σκέψεις σου που δεν σ'αφήνουν να κοιμηθείς, έχεις και τα νεύρα/ άγχος/ θλίψη της επερχόμενης κούρασης να σε βαραίνει από πάνω..
    ΥΓ. δεν ξέρω γιατι έγραψα αυτές τις χαρούμενες σκέψεις, που διόλου δεν θα σε κάνουν να νοιώσεις καλύτερα! κάτσε τουλάχιστον να βρω και κάτι αστείο να σου πω να σώσω κάπως την κατάσταση.. Να, βρήκα.. Χμ.. Μπα, όχι, δεν είναι πολύ αστείο, όχι, δεν το γράφω, καθόλου αστείο είναι καλύτερο από μισό αστείο! Αρκέσου στην -έστω και σοβαρή- συμπαράστασή μου. :)
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Darthiir το ξενυχτάς που το ξενυχτάς… γιατί δεν το κάνεις και να αξίζει τον κόπο; Να βγεις έξω. Να το κάψεις. Γίνε κουρούμπελο στο ποτό. Να δούμε μετά αν θα σε πάρει στις αγκάλες του ο Μορφέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέλεις να κοιμηθείς; Ε λοιπόν κάτσε να σου στείλω πεσκέσι τον καναπέ του Ανδρέα, να σου βάλω και κανα DVD και θα δείς για πότε θα κοιμηθείς!!! Αν και πάλι δεν κοιμηθείς εκμεταλλεύσου το γεγονός και πήγαινε να διασκεδάσεις στα clubs!!!

    Υ.Γ. Δεν μου λες ποιος με ξεπουπουλιασε διότι στις απόκριες δεν είδα κάτι σχετικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eκτός από τις 3 μοίρες - παλιάτσους που ανέφερες, υπάρχει και τέταρτη. Τύχη την λένε και απόψε σίγουρα θα σου χαμογελάσει. Ελπίζω να μην την πάρεις χαμπάρι, επειδή θα κοιμάσαι. :-)


    Καλησπέρες, καλό τριήμερο και ευχαριστώ για την επίσκεψη.

    υγ.Καθυστερημένη απάντηση σε ερώτηση "τι είδους χνούδι":
    Δεν ξέρω, πάντως όχι αυτό που μαζεύεται κάτω από τους καναπέδες όταν έχεις να σκουπίσεις καμιά βδομάδα :-Ρ

    υγ2 Χαιρετήσματα στην αγαπημένη σου αλεπουδίτσα.

    υγ3 Πρώτο σχόλιο, οπότε συγχωρείται η πολυλογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/3/06 2:47 μ.μ.

    ...ποτε θα κοιμηθεις ε?

    σε τρωει η συνειδηση σου που μου φερθηκες τοσο σκληρα χτες....καλα να παθεις...

    εμενα που με τρωει η ακαταπαυστη ερωτηξη δηλαδης, τι να κανω?

    εγω ποτε θα γινω μαναααααααααααααααααα???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν θές να νυστάξεις, να πέσεις δηλαδή ξερός να σου προτείνω λίγη χειρωνακτική εργασία? Πάρε τις πατσαβούρες και ξεκίνα να πλένεις το ταβάνι, τους τοίχους, τα πατώματα, άδειασε τα ντουλάπια και πλύντα..κάνε και εσύ ένα spring cleaning και θα δείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α! Μην ξεχάσεις να πλύνεις τα χαλιά με ξύδι βέβαια, και να τα απλώσεις μόνος σου. Να τινάξεις τις φλοκάτες και το πιό δύσκολο να ξεψειρίσεις την καμήλα καθώς και το στρώμα του κρεββατιού σου (αφού η καμήλα είναι pet θα κοιμάται όπως όλα τα pets στο κρεββάτι σου, άρα οι ψείρες θα είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία..ξέρεις τι εννοώ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κλασσική και δοκιμασμένη λύση : ένα φλυτζάνι ζεστό γάλα με μέλι. Πως νομίζεις κοιμούνται τα μωρά το βράδυ; Τι; Δεν πίνεις γάλα; Να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να το πιεις!:ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το κείμενό σου αποτελεί παράλληλη εμπειρία για μένα! Εδώ και 3 μέρες βασανίζομαι από αϋπνίες, σαν κι εσένα. Και, ως εκ τούτου, έβγαλα κι εγώ τον πόνο μου στο μπλογκ μου... αγαπητέ συμπάσχοντα, you made my day!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. γιατί βρε καλό μου νταρθουλάκι δεν κοιμάσαι;; τί συ συμβαίνει;; καλά κι εμένα μου συμβαίνει πολλές φορές αλλά μετά τη δεύτερη νύχτα είναι το σώμα τόσο κουρασμένο που γκντούπ! πάρτην κάτω!!
    κανένα ζεστό μπανάκι με αρωματικά, κανένα τριψιματάκι από τη αλεπουδίτσα, κανένα τσαγάκι; π.χ. λεβάντα με μάραθο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. για να κοιμηθεις πρεπει να ξεκαθαρισεις τα λογια που ειπωθηκαν! αλλιως το κοβω λιγο χλωμο αφου σε πειραξαν τοοοσο πολυ. και να κοιμηθεις καποια στιγμη (σιγουρο αυτο...) θα γυρισουν αυτα σαν εφιαλτες...
    (ασχημο πραμα ο βαλτος..!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μόλις πάρεις καναδυό υπνωτικά χαπάκια, να δεις για πότε θα κοιμηθείς!

    Σοβαρά τώρα, αν είναι θέμα άγχους και στεναχώριας, αν σε απασχολεί κάτι, θα κοιμηθείς με το που θα λυθεί το θέμα. Μπορείς να δοκιμάσεις εν το μεταξύ τα κλασικά, μην φας τίποτα, και μην ασχοληθείς ή μιλήσεις για δουλειά τουλάχιστον 5 ώρες πριν πας για ύπνο. Ελαφριά άσκηση, καλό φαγητό, λίγο κρασί και πολύ γέλιο και καλή παρέα, και ζντουπ! Ούτε που θα χρειαστείς να μετράς προβατάκια!

    Αν είναι πάλι clinical insomnia... στο γιατρό πάραυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το καλύτερο φάρμακο για την αϋπνία είναι ένας καλός ύπνος - όλα τα άλλα είναι υποκατάστατα!

    Και γιατί να κοιμηθείς δηλαδή; Εδώ κάνουν αμάν να βρούνε το φάρμακο της μη-ανάγκης ύπνου κι εσύ που το έχεις τσάμπα γκρινιάζεις; Μήπως ήσουνα KV σε καμμιά προηγούμενη ζωή σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Alombar, είπε ο Καμηλιέρης ότι γκρινιάζω και εσύ τον πίστεψες ;;; χα χα Επίσης. βάλε καλέ μου πάλι το μελισσάκι να ξέρουμε ποιος είσαι !!! ;-)

    Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά 12 ώρες μετά το πόστ και καμμιά 20αριά σχόλια μετά ο Darth δεν έχει απαντήσει ............ Τι στοίχημα βάζετε ότι κοιμάται;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αλ μου, δυστυχώς δεν το βρήκα το φάρμακο της μη-ανάγκης. Ανάγκη τον έχω, αυτός δεν θέλει να έρθει ο άτιμος!!!

    Thanx για την συμπαράστασή σας παίδες. Μάλλον θέμα υπερβολικής σκέψης είναι αλλά θα μου περάσει... (Αν και έχω συχνά πρόβλημα με τον ύπνο... είμαι light sleeper...) Η πολλή σκέψη τρώει τον αφέντη δεν λένε; Πάντως το κρασί δεν θα κάνει δουλειά σε μένα... Κροκόδειλος γαρ... το μπουκαλάκι το 'χω στην τσέπη όταν ξεκινάω... Ούτε και το γάλα... έχω να πιώ γάλα από τότε σχεδόν που απογαλακτίστηκα :p

    Μαρινάκι σού'χω φακιόλι έτοιμο... για πέρνα να βοηθήσεις... Πάρε και την Μοργκάνα μαζί σου γιατί το τραβάει ο οργανισμός της!

    Όσο για το χνουδάκι... ενημερωμένο το κόβω... Ξέρεις ΚΑΙ την έκδοση των παλιάτσων ή μόνο την αρχαιοελληνική;

    In your dreams KV που θα χάσω εγώ τα ποτάκια...

    Τώρα... για κείνο το μασαζάκι που λέγαμε.... χμμμμμ για να δώ για να δώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. χα χα χααααααααααααααα σε άλλο μπλογκ είχα βάλει στοίχημα περισσότερα ότι θα απαντήσεις αμέσως !!!!









    [ψέμματα... έχασα ...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ταπ ταπ!! :)

    Τώρα εγώ βέβαια λέω να πάω να δοκιμάσω να κοιμηθώ (κορμί πονάει κτλ...) αλλά με το πρόβλημα που μου έθεσε το χνούδι, μάλλον θέλει να με κρατήσει ξύπνιο...

    Ρε λες να μου χαμογελάσει και να κοιμάμαι...

    Αααα δε παίζω... :(

    Καληνύχτες anyway....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καληνύχτα Καμηλιέρη, κοιμήσου ήρεμα, αν η τύχη θέλει να σου χαμογελάσει θα περιμένει μέχρι το πρωΐ!

    [και εμένα με πιάνει σε περιόδους αγχους και πίεσης ... σκέψου κάτι όμορφο, διάβασε λίγο]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς όσους πιστεύουν ότι το τίλιο και τα λοιπά βοηθάνε την χαλάρωση...:

    Μπααααα

    (Άσε που αναγκάζεσαι να σηκώνεσαι για τουαλέτα....)

    Παρεπιπτόντως εγώ την περίμενα (την τύχη) αυτή δεν πέρασε από εδώ (η τύχη). Βρε χνούδ' μου, είσαι σίγουρη ότι υπάρχει αυτή η τέταρτη; Δεν μπορώ.. τόσοι παλιάτσοι μαζεμένοι στην ζωή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Darthiir, το θέμα δεν είναι να έρθουμε με τη Μοργκάνα να σε βοηθήσουμε αλλά να κάνεις ΜΟΝΟΣ σου τις δουλειές για να κουραστείς και να παραδοθείς στον Μορφέα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Eίμαι σιγουρότατη Darth μου. Ακουμε που σου λέω.

    Λοιπόν απόψε ύπνος βαθύς να σ'εύρει και αύριο μια πανέμορφη μέρα.

    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τους καταραμένους τους ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προσπάθησε να πείσεις τον εαυτό σου ότι ΔΕΝ πρέπει να κοιμηθεί.
    Πάρε κι ένα βιβλίο δίπλα σου, κατά προτίμηση σχολικό.
    Τουλάχιστον για μένα είναι τα καλύτερα "υπνωτικά"

    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μισό μπουκάλι ουίσκυ και μερικά τσιγάρα μετά....

    Ζζζζντούπ.....

    [κάπου θα χτύπησα, πονάει το κεφάλι μου....]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν υπάρχει πιο μαρτυρικό πράγμα από το να θέλεις αν κοιμηθείς και να μν μπορείς!
    Αν και μου αρέσει η αίσθηση της νύχτας, υπάρχουν φορές που έχω ανάγκη ή πρέπει να κοιμηθώ και δεν μπορώ. Κι όχι τίποτα άλλο αλλά μετά εμφανίζονται και οι παρενέργειες που λες κι εσύ...!
    Απαίσιο είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ax se sumpono!
    kai ego ta idia trabao,
    den exo na sou doso kamia sumbouli
    oti kai an prospathisa, APOTUXIA apoluti!
    an breis tin lusi moirasou tin mazi mas
    kalo kouragio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σε καταλαβαίνω , να δεις εγώ που αύριο θα πάω πρώτη μέρα στη σχολή μου και λέω να μην κοιμηθώ για να μην ξυπνήσω πρωί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...