Δευτέρα 13 Μαρτίου 2006

ΚΕΠ

Κέντρα εξυπηρέτησης ή απλά κέντρα ενημέρωσης πολιτών;

Τελευταία δοσοληψία μου με τα κέντρα αυτά ήταν πριν από 2ετία, όπου χρειάστηκα ανανέωση διαβατηρίου, ποινικό μητρώο (γνωστό ρεμάλι της Φωκίωνος) και πιστοποιητικό στρατολογίας. Με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα ότι μέσα σε 5 λεπτά είχα κάνει τις αιτήσεις και μετά δύο εβδομάδες όλα τα χαρτιά μου ήταν έτοιμα και τα πήρα και μάλιστα μου επικύρωσαν όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που είχα μαζί μου! Ο ποία χαρά, επιτέλους σταμάτησε η κρατική γραφειοκρατία να ταλαιπωρεί τον έλληνα πολίτη!

Σήμερα λοιπόν αποφάσισα κι εγώ να πάω να επικυρώσω ένα σετάκι από βεβαιώσεις και δημόσια έγγραφα που χρειαζόμουν. Τα ίδια με αυτά που είχα επικυρώσει την προηγούμενη φορά. Μπαίνω χαρούμενος μέσα, σίγουρος ότι σε πέντε λεπτάκια θα έχω ξεμπλέξει. Μετά από 10 λεπτάκια φυσικά βγήκα, αλλά όχι Έλλην, αλλά Τούρκος πολίτης. Διότι Τούρκος έγινα. Και ευτυχώς που είχα αφήσει την χαντζάρα στην καμήλα γιατί αλλιώς θα έβγαινα και ματωμένος Τούρκος με τα κεφάλια που θα είχα πάρει.

Διότι: Την τάδε βεβαίωση δεν μπορούμε να την επικυρώσουμε εμείς λόγω της εγκυκλίου τάδε που μας ήρθε, την δείνα βεβαίωση δεν μπορούμε να την επικυρώσουμε εμείς λόγω της άλλης εγκυκλίου. Αυτό; Α αυτό δεν επικυρώνεται από εμάς, αφορά τον ελληνικό στρατό. Εκείνο; Ούτε εκείνο γιατί πρέπει να το επικυρώσει μόνο η ιδία αρχή. Δεν μπορώ να πω, μου κατέβασε ΟΛΕΣ τις φετινές εγκυκλίους της ελληνικής κυβερνήσεως που αποδεικνύουν ότι απλά δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου γιατί πρέπει να απευθυνθώ σε υπηρεσίες από τον Σκαραμαγκά μέχρι την Θεσσαλονίκη… Τυχαία μαθαίνω από την αλεπουδίτσα ότι η έκδοση διαβατηρίων και οι ανανεώσεις τους δεν γίνονται πλέον στα ΚΕΠ, αλλά στα επί τόπου αστυνομικά τμήματα, όπου βέβαια είναι μια ολόκληρη διαδικασία (που μάλλον την οφείλουμε στα μιάσματα της ανθρωπότητας που αναφέρονται με τον όρο αμερικανική ηγεσία… μην χάσουμε και δεν εναρμονιστούμε με τους ουτιδανούς που μόνοι τους έφεραν την τρομοκρατία πάνω από τα κεφάλια τους και τώρα ψάχνουν να βρουν τρόπους να την καταστείλουν… ντεμέκ και καλά… ρε ουστ.. φονιάδες των λαών…)

Και ερωτώ: Ποια πλέον η χρησιμότητα όλων αυτών των ΚΕΠ που διπλασιάστηκαν την τελευταία διετία, αφού τους αφαιρέθηκαν όλες οι αρμοδιότητες; Μόνο να αυξήσουμε τον δημόσιο τομέα (ενώ ευαγγελιζόμαστε την ελάττωσή του βεβαίως-βεβαίως) χωρίς να προσφέρουμε πραγματικές υπηρεσίες; Και πώς γίνεται μέσα σε δύο μόλις χρονάκια οι αρμοδιότητες να επέστρεψαν στους εξουσιαστές του υδροκέφαλου κράτους; Μην χάσουν κανά φράγκο ή μην χάσουν τον έλεγχο; Αυτή είναι η ελευθερία του πολίτη; Ελεύθερος και καθ’ όλα νόμιμος είναι μόνο όποιος έχει ελεγχθεί από τους λίγους και εκλεκτούς;

Ξέχασα όμως, όλα αυτά είναι θέμα κυβερνητικής ιδεολογίας….

[Νεύρα, πολλά νεύρα όμως…]

20 σχόλια:

  1. Καμηλιέρη, Δευτέρα πρωΐ-πρωΐ πάνε καλέ μου σε δημόσια υπηρεσία;;; ΟΧΙ δεν πάνε! Υπομονή, κουράγιο για να βρεις την άκρη καλό είναι να ρωτάς το όνομα του υπαλλήλου και να απευθύνεσαι και πότε πότε στο αφεντικό του !!!

    Άντε, πιες ένα καφεδάκο να ηρεμήσεις για να σταματήσεις την γκρίνια!
    Μάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κέντρα Ελληνικής Πραγματικότητας τα λέω εγώ Darth μου.

    Και όντως από πέρυσι, τους έχουν πάρει όλες τις αρμοδιότητες που είχαν.

    Τα διαβατήρια πχ που τραβηξα τα απίστευτα να βγάλω καινούργιο, ενώ πέρυσι που το ανανέωσα μόνο, στα ΚΕΠ, τους πήγα απλά τα δικαιολογητικά και έτοιμο σε 5 εργάσιμες. Μάλιστα με πήραν και τηλέφωνο να πάω να το πάρω (έμεινα άφωνη ομολογώ).
    Φέτος έπρεπε να τρέχω δεξιά και αριστερά καμιά δεκαριά μέρες και να περιμένω σε ένα αστυνομικό τμήμα με μια ουρά από κόσμο τρομερή.

    Οπως λέει και η kv τι το ήθελες Δευτεριάτικα ε;
    άντε φιλιά και καλό κουράγιο.

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημεραααα!
    Κεντρα Εκνευρισμου Πολιτων ειναι!!!!
    τα χαπια μου, τα νευρα μου και ενα ταξι να φυγω...ασχετο!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εύχομαι μόνο να βγει το ελβετικό πασαπόρτι πριν χρειαστεί να το ανανεώσω το ελληνικό...

    προτιμώ να μην ταξιδέψω παρά να χρειαστεί να ξαναμπω σε ελληνικό αστυνομικό τμήμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/3/06 2:50 μ.μ.

    καλα σου κανανε....

    μουτρο της Φωκιωνος που μου θελεις και ανανεωση διαβατηριου....

    να σου παρουν και αυτο που εχεις και τα σωβρακα μαζι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τσαγκαροδευτέρα δεν πάνε Δημόσιο, εκτός και αν βρέχει!. Τάθελες και τάπαθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν σου πω τι τραβάω εγώ που θέλω να ανανεώσω το διαβατήριο μου από το ελληνικό προξενείο, θα αισθανθείς πολύ καλύτερα, πίστεψε με!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κρίμα και ότι το είχα συμπαθήσει το ΚΕΠ και κάθε ΚΕΠ από την άλλη η δέσποινα έχει και ένα δίκιο θυμάμαι τι τραβήξαμε στο προξενείο στη Βουλγαρία όταν κλέψανε από έναν φίλο μου το διαβατήριο... πήρε σχεδόν μήνα σε ξένη χώρα χωρίς χρήματα αυτό για παρηγοριά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχω τις καλύτερες εντυπώσεις από τα ΚΕΠ - κι έχω πάει αρκετές φορές, για ένα σωρό λόγους. Μεταδημότευση, πιστοποιητικά, δίπλωμα, φορολογικά... εύκολα, γρήγορα, χωρίς λάθη τύπου "ξεχάσαμε να σας πούμε οτι χρειάζεται κι αυτό" και ΜΕ τηλέφωνο "περάστε να το πάρετε"!

    Συμφωνώ οτι είναι μεγάλη μαλακία η μείωση αρμοδιοτήτων (αντί της άυξησης που θα ήταν λογικό), αλλά βέβαια δεν φταίνε τα ΚΕΠ γι' αυτό, αλλά το αδύνατον-να-μην-είναι-υδροκέφαλο κράτος της ξεφτύλας.

    Σκέφτηκαν πάντως την ψυχική σου υγεία οι άνθρωποι: να κάνεις και μια βόλτα παραέξω, όχι μόνο σπίτι-γραφείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στα ΚΕΠ μία φορά και γω πήγα και έφυγα όπως κι εσύ Τούρκος! Χρειάστηκε 2 ώρες αναμονή για μια βλακεία.. άστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος14/3/06 9:25 π.μ.

    καποτε οντως ηταν καλα.

    αφου ομως τους αφαιρεσαν τις αρμοδιοτητες, τα ευνουχησαν.


    μηπως να εστελνα για κατι δουλιτσες ενα πολυ αγαπητο μου συναδελφο μπας κα ιτον ξεφορτωθω για μερικες ωριτσες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αμάν... τι λες βρε αδερφέ!
    και γω που θα χρειαστώ διαβατήριο και είχα επαναπαυθεί οτι θα πάω μόνο στο ΚΕΠ και τελείωσε.....
    κακά τα μαντάτα...:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν φταίνε τα ΚΕΠ, αλλά η κυβέρνηση και γενικά το στενό μυαλό των κυβερνούντων. Ένα απο τα καλά που εκανε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν τα ΚΕΠ. Η σημερινη κυβέρνηση κάνει ότι περνάει απο το χέρι της για να εξοντώσει αυτόν τον θεσμό!!! Αααα και κάτι άλλο: "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι!!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλημερουδια! πως ειστε? τι κανετε?
    εγω χαιρω ακρας υγειας το ιδιο επιθυμω και δια εσας!!!...
    λλλαλλλησα.....
    ;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Darth, για να αλλάξω το διαβατήριό μου μετά το γάμο που πήρα δεύτερο όνομα, χρειάστηκε να έρθω ελλάδα 3 φορές. Έχουμε το όνομά μου Vö δλδ διεθνώς Voe. Tο V στα γερμανικά προφέρεται Φ όχι Β όπως στα αγγλικά και το είναι κάτι ανάμεσα σε ο και ε.

    Έχουμε και λέμε από Vö στα γερμανικά στο πιστοποιητικό γάμου, μεταγράφτηκε σωστά από τη μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ σε Φε.

    Το μεταφρασμένο πιστοποιητικό το χρησιμοποίησα για την ταυτότητα, στην οποία αναγράφεται και με ελληνικούς και "στα λατινικά" (όπως το έλεγε η αστυνομικίνα Fe)!!!

    Και θα μου πεις για την ταυτότητα χέστηκες αφού δεν μένεις Ελλάδα, που και πάλι, πώς επιτρέπεις να λέει η ταυτότητά σου το όνομά σου λάθος;;

    ΟΜΩΣ όπως αναγράφεται στην ταυτότητα έτσι γίνεται και στο διαβατήριο.

    Δλδ θέλανε να μου δώσουν διαβατήριο με εντελώς λάθος όνομα, θα ήμουν δλδ ένα άλλο πρόσωπο, αλλά αυτό δεν φάνηκε καθόλου να πειράζει την αστυνομία. Όμως τους πείραζε, να μου γράψουν το όνομα σωστά, με , γιατί η εγκύκλιος έλεγε ότι το Φ γίνεται "στα λατινικά" F. Και δεν πά να λέει το ορίτζιναλ έγγραφο ό,τι θέλει...

    Μετά, έπρεπε να υπογράψω στην αστυνομία βεβαίωση πως το λάθος έγινε στην μετάφραση (εμ βέβαια, κάνουν λάθος οι πανέξυπνοι και παν-μορφωμένοι αστυνομικοί μας;;), να ξανακάνω μετάφραση από την αρχή μόνο που σημείωσα στη μεταφράστρια παρακαλώ να το μετεγγράψετε από Voe σε Βοε αντί για Φε. Έτσι έγινε στο αστυνομικό τμήμα η ταυτότητα από Βοε Voe το διαβατήριό μου...

    Μετά από 3 ταξίδια και αρκετές βδομάδες για να συνέλθουν τα νεύρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χαχαχαχαχα...
    Καλό, ε;
    Αυτή η ασυνεννοησία τρώει πολύ κόσμο...

    Σοβαρά πάντως, τί να κάνουμε, Δευτέρα έπρεπε να παώ, Δευτέρα πήγα. Εγώ μια χαρά υπηρεσία την είχα αφήσει. Πού να ξέρω ότι κάποιοι αποφάσισαν να την κάνουν σαν τα μούτρα τους; Διότι περί αυτού πρόκειται πλέον....

    Να μην πώ το απλό, ότι σύμφωνα με έναν νόμο Όλοι πλέον είναι υποχρεωμένοι να δέχονται απλά φωτοαντίγραφα, μή επικυρωμένα , συνοδευόμενα από απλή υπεύθυνη δήλωση του Ν.105 (ή όπως έχει γίνει τώρα) ότι είναι ακριβή αντίγραφα. Αλλά ΚΑΙ αυτός ο νόμος καταργήθηκε φαίνεται την τελευταία διετία....

    (Νοέμβριο του 2003 πάντως πουτ έστειλα χαρτιά σε ΔΥ μου ζήτησαν μόνο την δήλωση και να μήν είναι επικυρωμένα....)

    Κατά τα άλλα... vasiliki μου είμαι καλά.... (ε δεν θα μου χαλάσει και την ζωή ο κάθε ουτιδανός....)

    Αυτάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος15/3/06 1:52 μ.μ.

    καλα...

    κανε κανα ποστακι τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλημερα μπρε!
    θα συμφωνησω με την morgana!
    αντε! αντε! δεν βλεπω να γραφεις....
    ;P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καμηλοκάβαλε φίλε μου τι Ανατολίτης είσαι βρε; Φασόν;

    Και όλα αυτά τα παιδάκια που έιναι άνεργα τι θα γίνουνε; Κλέφτες;

    Και οι πολιτικοί πως θα εξασφαλ΄λισουν την ψήφο τους, βρε, ποιόν θα διορίσουν;;;;

    Και αν εσύ ξέμπλέκες σε ΄λδεκα λεπτά, όλοι αυτοί οι οποίοι θα "παραλάβουν", θα "ελέγξουν", θα "πρωτοκολλήσουν", θα "διεκπεριαώσουν", θα "απορρίψουν", θα "ενημερώσουν", θα "εκδώσουν", θα "επικυρώσουν", θα σφραγίσουν, θα υπογράψουν, θα ακυρώσουν, θα ελέγξουν, θα θα θα θα θα θα ...

    ¨ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, βρε άσπλαγχνε καβαλάρη,

    ΤΙ θ'απογίνουν, αν εσύ εξυπηρετηθείς σε δέκα λεπτά;;;;;;;;;

    ΑΣΠΛΑΓΧΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλημερα! τωρα καταλαβα γιατι δεν εχεις νεο ποστ...
    ετοιμαζεις το "διδακτορικο" σου?...
    μπουχαχαχα!!!
    ;P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...