Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2005

Φθηνών οπωρών μήνες.

Μπήκε το φθινόπωρο. Δηλαδή λέει θα φθηνύνουν τα φρούτα; Άντε γιατί όλα τα άλλα ακριβαίνουν απ’ ότι άκουσα!

Έρχεται και η έκθεση! Άντε βρε Ανοίξτε όλοι τ’ αυτάκια σας ν’ ακούσετε τις εξαγγελίες!
- Όλα θα πάνε καλά.
Όλα θα ακριβύνουν, ναι, αλλά μην ανησυχείτε! Όλα θα πάνε καλά. Το καλάθι της νοικοκυράς θα είναι γεμάτο! Θα είναι επειδή φθινόπωρο είναι, ε θα φθηνύνουν τα φρούτα! Η βενζίνη πάντως θ’ ακριβύνει! Το πετρέλαιο, τα τρόφιμα, προσεχώς και τα ρούχα!

Το πετρέλαιο βέβαια και τα ρούχα δεν μπαίνουν στο καλάθι της νοικοκυράς, άρα δεν μας πειράζει έτσι;

Έρχεται η έκθεση! Οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν 100% πάνω στις συντάξεις! Δηλαδή από 200 θα παίρνουν 400 ευρά! Ε νταξ! Θα τον βγάζουν τον μήνα έτσι! Τηλέφωνο, ΔΕΗ, φάρμακα… αυτά… Συνταξιούχοι είναι, δεν είναι νοικοκυρές!
- Άρα;
- Δεν έχουν καλάθι!
Συνεπώς δεν έχουν τί να γεμίσουν! Πού το πρόβλημα;

Χαμογελάτε βρε! Μπήκε το φθινόπωρο! Φθηναίνουν τα φρούτα, έρχεται και η έκθεση, τι άλλο θέλουμε; Πάλι θα γελάσουμε με την ψυχή μας!

Εμείς πάντως σήμερα το πρωί φάγαμε την ζαχαρίτσα μας για να μας πάει ζάχαρη ο μήνας. Και η εποχή άμα λάχει!

Ζάχαρη μωρό μου, ζάχαρη. Τι κι αν ακριβαίνουν όλα; Όλα ζάχαρη, θα δεις! Το είπες και κάναμε το τελετουργικό! Και αφού το είπες εσύ, εγώ σε πιστεύω! Και όταν πιστεύεις πολύ σε κάτι, το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ του!

Καλό μήνα! Καλό φθινόπωρο. Και να ξαναεπαναλάβω ότι δεν θέλω ν’ ακούσω ακόμα καμιά μαλακία του στυλ «καλό χειμώνα». Έχουμε τρείς μήνες ακόμα για τον χειμώνα! Εγώ για την ακρίβεια προγραμματίζω τις φθινοπωρινές εκδρομές!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μπανάκια, αρκουδίτσες, λυκάκια και πολλά πολλά γέλια!

Καλό μήνα!