Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Οκτώβρης

Κι όλας; Πέρσι, κάπου το Μάη, η αίσθηση πως είναι ακόμα Οκτώβρης ήταν διάχυτη. Μήπως φταίει το μετρητικό σύστημα; Ότι και να φταίει, ο Σεπτέμβρης πέρασε ανεπιστρεπτί, κι ας φαντάζει αυτό αδύνατο.
Η πρώτη φράση που περίμενε στο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο, πρώτη του μήνα, ήταν «Ου γαρ η γνώμη των πολλών, αλλά των επαϊόντων», με μια υπενθύμιση πως σήμερα ο Σωκράτης (και όχι μόνο αυτός) μάλλον θα χαρακτηριζόταν αλλιώς. Όχι ότι η ιδέα αυτή δεν έχει περάσει πολλές φορές απ’ το μυαλό, αλλά συνειδητοποιείται διαφορετικά όταν το επισημαίνει και κάποιος άλλος. Συγχρονισμένο απόλυτα ίσως με το επερχόμενο Σαββατοκύριακο, στο οποίο ο ελληνικός λαός καλείται να εκλέξει αντιπροσώπους και κυβερνήτες. Επαΐοντες θα έλεγε κανένας, αλλά σήμερα αυτοί έχουν στερέψει κι έχουν απομείνει μόνο οι δημαγωγοί να λυμαίνονται το πολιτικό σκηνικό. Σε ένα σύστημα όμως, όπου ο πνευματικός κόσμος, η πνευματικότητα η ίδια, φθίνει, είναι λογικό παρεπόμενο. Διαχειριστές εξουσίας λοιπόν, και στην πράξη, ο καυγάς γίνεται για το ποιός μπακάλης θα διαφεντέψει το μπακάλικο.
Ο μήνας ξεκινά με τη «γιορτή της δημοκρατίας», αν και είναι αμφίβολο για το ποιοί την γιορτάζουν και τί ακριβώς γιορτάζουν. Άλλωστε, η δημοκρατία προϋποθέτει ενημερωμένους πολίτες. Μόνο που σήμερα η ενημέρωση είναι μια πονεμένη ιστορία. Τόσο, όσο και οι επαΐοντες. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει και το φυντανοτροφείο και όλα θα μπουν σε μια σειρά. Και θα φτάσει ο Μάης. Κι ο Οκτώβρης, κι ο Μάης. Λες και μια μαύρη τρύπα καταπίνει το χρόνο, αφήνοντας περιοδικές εκλάμψεις συνειδητότητας του παρόντος εμποτισμένες με την απορία της χρονικής διάρκειας του παρελθόντος.
Καλό μήνα (;)

7 σχόλια:

  1. Καλό μήνα!!
    Να σας αγιάσω.
    Έτσι άρχιζε το βιβλίο του δημοτικού δε θυμάμαι πιά τι τάξη ήταν..
    Η Κική πάντως, γύρισε συγχισμένη γιατί ήτανε λέει ένας παππάς και τους μούσκεψε με ένα μαϊντανό.
    :)
    (μέχρι το Μάϊ δεν κανονίζουμε κανά σαββατοκύρικο με ουζογαμπαρα;Σπίτι υφίσταται.)
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χααααχαχα!
    Την μπουγέλωσαν την κοκόνα!!!
    (Ψημένη σε βλέπω... Mέχρι το Μάη πολλά μπουγέλα θα πέσουν…)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κρα κρα κρα
    πάντα έτοιμη γιά το καλό
    :))
    Ναι το πουλάκι μου, το μπουγέλωσαν.Και χρειάστηκε μετά ένα κιλό μανταρίνια γιά να ξεμουτρώσει.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι μέρες μικραίνουν, οι νύχτες μεγαλώνουν και όλοι ετοιμαζόμαστε για το ...δύσκολο χειμώνα που ούτως ή άλλως μας την έχει στημένη στη γωνία.

    Μπορεί τα πρωτοβρόχια ν ξεκίνησαν, αλλά σίγουρα τούτος δεν είναι ο μηνας του ...πέρα βρέχει.

    Γι΄αυτό σου λέω ετοιμάστε ουζογάμπαρες, για να πάνε τα φαρμάκια κάτω... διότι δεν τη βγαζουμε διαφορετικά.
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό μήνα!

    Δημοκρατία;....!

    Τι είναι πάλι ετούτο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας... και άνοιξη ξανά. Σπείρες και κύκλοι... Το παρελθόν πολλές φορές κρατάει πολύ περισσότερο από όσο περιμένουμε ότι θα κρατήσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό μήνα και ξέρεις ότι γιορτάζουν οι ίδιοι πάντα, μόνο το χρώμα αλλάζει! γρμφφφφφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες...